Tecavüzcüye iddianame!

Kızıltepe’de 17 yaşındaki yeğeni Z.Ç.’ye tecavüz eden Osman Ç. hakkında hazırlanan iddianamede, toplanan delillerde alınan numunelerin olayı doğruladığı belirtilerek cezalandırılması istendi.

Haberler 30.10.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sviçreden 2 Temmuzda misafir olarak Mardinin Kzltepe ilçesine gelen Z.ç. (17) amcas Osman ç.nin (28) tecavüzüne uramt. Tecavüzün sistematik hale gelmesi üzerine Adanada yaayan ablasnn yanna giden Z.ç., burada yapt suç duyurusu üzerine Osman ç. tutukland. Osman ç.nin hakknda Mardin Cumhuriyet Savcl tarafndan balatlan soruturma tamamland. Soruturma kapsamnda Osman ç. hakknda birden fazla defa çocuun cinsel istismar ve çocuun nitelikli cinsel istismar suçlarndan hazrlanan iddianame Mardin 5inci Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi.

DNA UYUMLU çIKTI

ddianamede Z.ç.nin pedagog eliinde alnan ifadesine yer verildi. Tecavüz faili Osman ç. ise hakkndaki iddialar reddetti. ddianamede yer verilen olay yeri inceleme raporunda ise Z.ç.nin ifadelerinde saldrnn yaand yere ilikin verdii bilgilerin örtütüü belirtildi. Kriminal uzmanlk raporunda da toplanan delillerde alnan numunelerin Osman ç.nin DNAs ile uyumlu olduu kaydedildi.

Z.ç.nin beyanlarnn kriminal uzmanlk raporuyla örtütüü ifade edildii iddianamede, Osman ç.nin cezalandrlmas istendi.

Osman ç.nin yarglanaca davann ilk durumas 13 Ocak 2021de görülecek.

OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR

Savclk, olayn üstünü örtmeye çalt ve Z.ç.yi tehdit ettii iddia edilen Osman ç.nin kardei ve dier aile bireyleri hakknda ilem yapmazken, çocuun annesi Fatma ç., sorumluluu olan aile bireylerin de yarglanmasn istedi.

DAVANIN TAKPçS OLACAIZ

Saldrda tek sorumlunun Osman ç. olmadn savunan Fatma ç., Gerek kadn haklar savunucular, gerek insan haklar savunucular, hukukçular, siyasetçiler bu davann peini brakmamaldr. Biz tüm duyarl kesimleri yanmzda görmek istiyoruz. çocuuma yaattklarnn hesabn vermeleri gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git