Tecavüze ödül!

PKK, tecavüzcü sözde yöneticiye ceza yerine ödül verdi

Haberler 04.02.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylunun katld televizyon programnda anlatt terör örgütündeki tecavüz olaynn detaylar ortaya çkt. Terör örgütünün Gever Eyaleti sorumlusu Hogir Mara kod adl krmz kategoride aranan Remzi Demirolunun, zorla daa kaçrlan 14-17 yalar arasndaki 4 kza tecavüz ettii, kzlardan 2sinin intihar ettii, 2sinin ise hamile kald belirlendi. Örgütün, Gever Eyaleti sorumlusunu cezalandrmak yerine ödüllendirerek terfi ettirdii örenildi.

Bakan Süleyman Soylu katld televizyon programnda anlatt terör örgütü PKKda yaanan tecavüz ve sonrasnda gelien intihar olay ile ilgili detaylar ortaya çkt. Güvenlik güçlerinden alnan bilgiye göre; çileri Bakanl koordinesinde Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüünce yürütülen ikna çalmalar kapsamnda; B.T. isimli terörist geçen 20 Ocakta teslim oldu. Teslim olan terörist B.T, güvenlik güçlerine verdii ifade ile terör örgütünün kadnlara kar uygulad insanlk d vaheti bir kez daha gözler önüne serdi. Teslim olan B.T, örgütte bulunduu süre içinde sözde Gever Eyaleti sorumlusu Hogir Mara kod adl Remzi Demirolunun, 14-17 yalar arasnda kandrlarak örgüte katlan 4 kz çocuuna, 2020 yl içerisinde tecavüz ettiini ve bu durumu hazmedemeyen Sozda kod adl ve Civana kod adl isimli iki kz çocuunun intihar ettiini anlatt.

TECAVÜZCÜ ÖDÜLLENDRLD

Teröristin ifadesi dorultusunda yaplan aratrmalara göre; tecavüz edilen ve hamile kalan Dersim ve Derya kod adl kz çocuklar örgüt tarafndan Hakurk bölgesine zorla gönderildi. 2 kzn intiharna neden olan, 2 kz hamile brakan teröriste ise terör örgütü ceza vermek yerine ödüllendirdi. Terör örgütü üst yönetimi yaanan tecavüz ve intihar olaylar ile ilgili göstermelik soruturma açt. Sözde soruturma kapsamnda Hogir Mara kod adl Remzi Demirolu görevden alnd. Ancak ksa bir süre sonra terfi ettirilerek baka bir göreve getirildi. Örgüt, kz çocuklarna yönelik vaheti gizlemek ve yaanan intihar olaylarn kapatmak için çatmada öldükleri eklinde açklamada bulundu.

KADIN TERÖRSTLER KORKU çNDE

B.T, örgüt içinde yaanan tecavüz olaylarnn bu olayla snrl kalmadn, birçok bölgede bilhassa örgüte yeni katlan çocuk yataki örgüt mensuplarna yönelik taciz ve tecavüz olaylarnn sürekli yaandn ifade etti. Bundan dolay kadn teröristlerin korku içinde yaadklarn ve örgütten kaçmak için frsat kolladklarn, bu yüzden örgütten kaçmalarn arttn söyledi.

Ana Sayfaya Git