Tecrübeyi aşılıyor

Türkiye Atletizm Federasyonu koordinesinde yürütülen proje kapsamında Diyarbakır'a gelen Rus antrenör çift Sergey ve Tatiana Dementeva, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki antrenör ve sporculara tecrübelerini aktardı.

Haberler 23.01.2021 - 02:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürlüü bünyesinde bulunan antrenör ve sporcular, kente gelen Rus antrenör çift Sergey ve tarafndan kampa alnd.

Sprint ve engelli kou branlarnda 3 günlük youn eitim programna alnan antrenör ve sporcular, olimpiyatlarn yan sra dünya ve Avrupa ampiyonalarnda Türkiyeyi temsil etmek için ter dökecek.

Eitim verdii branlarda uzman antrenör olan Sergey Dementeva, AA muhabirine, kamp çalmasnda maksimum hza nasl ulalr, bunun için neler gerekli ve yarmalara nasl hazrlanlmas gerektii gibi konularda çalma yürüttüklerini söyledi.

Dementeva, Diyarbakrda çok iyi antrenör ve sporcular gördük. Bir potansiyel var. Doru admlar atlrsa daha iyi yerlere gelinebilir. Diyarbakr da beendim, güzel bir ehir. diye konutu.

YÜRÜYÜ BRANINDA OLMPYATLARA GDECEK SPORCUMUZ VAR

Gençlik ve Spor l Müdürü Nüammer Uslu, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafndan yurt dndan getirilen, sprint ve engelli kou branlarnda kendini kantlam antrenörleri, sporcular ve antrenörlerle buluturduklarn dile getirdi.

Antrenörlerin kendilerini daha iyi yetitirmesini ve sporcularn teknik anlamda daha donanml olmalarn salayarak, ileriki yarmalarda Diyarbakrn adn duyurmay hedeflediklerini kaydeden Uslu, Diyarbakrda yürüyü brannda olimpiyatlara gidecek sporcumuz var. Branlarn artmas ve daha fazla sporcunun çeitli yarmalarda madalya getirmesi için çalyoruz. ifadelerini kulland.

Gençleri her branta spor yapmaya davet eden ve tesislerin 7 gün 24 saat sporseverlerin emrinde olduunu kaydeden Uslu, gençleri sporla buluturmay hedeflediklerini kaydetti.

Diyarbakrn adn her branta bir üst ligde görmek istediklerini aktaran Uslu, Yaptmz çalmalarla Diyarbakr, bir spor kenti olacak. Medeniyetler kenti Diyarbakrn spor kenti de olmasn istiyoruz. Diyarbakr, baarlaryla anlan adeta sporcu fabrikas olacak. diye konutu.

DYARBAKIRLI SPORCULAR OLMPYAT YOLUNDA

Türkiye Atletizm Federasyonu Sprint Altyap Koordinatörü Ahmet Ali Ba, sprint ve engelli kou branlarnda Diyarbakrdaki genç nesillere, yeni yetiecek yeteneklere doru teknik eitimlerin doru yöntemlerle verilmesi için yurt dndan gelen antrenörlerle eitim program düzenlediklerini söyledi.

Diyarbakrda geride kalan yllarda çok deerli sporcularn yetitiini anlatan Ba, kentte sporun gelimesi için federasyon olarak her türlü destei vereceklerini dile getirdi.

Diyarbakr bizim için atletizm potansiyeli en yüksek illerden biri. diyen Ba, unlar ifade etti:

Tokyo Olimpiyatlar, bu yl yaplacak. u anda halihazrda Diyarbakrda yetimi bir sporcumuz kota ald. ki sporcumuz da kota pozisyonunda. Allah nasip ederse Diyarbakr ve ülkemizi 3 yürüyüçümüz olimpiyatlarda temsil edecek.

Ana Sayfaya Git