Tedbirli nikah telekonferanslı tebrikler

Diyarbakır'da korona virüs salgını nedeniyle evlenmek isteyen çift nikah salonuna sadece iki şahitle ve misafirsiz olarak girdi. Maske ve eldivenlerle nikahları kıyılan çiftin mutlu gününe katılamayan yakınları ise telekonferansla o anlara şahitlik etti.

Haberler 27.03.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR, çinin Wuhan kentinde ortaya çkan ve tüm dünyay etkisi altna alan korona virüs salgnndan evlilik hayali kuran çiftler de etkilendi. Nikah için gün alan çiftler, salona maske ve eldiven takarak girerken yanlarnda da sadece ahitleri bulunuyor. çiftlerin bu mutlu gününe ortak olmak isteyen yaknlar da telekonferans yöntemi ile nikaha katlarak çiftlere mutluluklar diliyor. Nikah ilemi sonras evlendirme dairelerinde dezenfekte çalmalarna balanyor.

LÜTFEN KMSE DIARI çIKMASIN

Kayapnar Evlendirme Dairesinde maskeli ve eldivenli olarak gelen Mahsun Rençber ile Gülistan Korban çifti, eldivenlerle el ele tutuup nikah memurunun karsna çkt. Davetliler olmadan nikahlar kylan Mahsun Rençber, aylar öncesinden Kayapnar Belediyesinden nikah gününü aldklarn söyledi. Vatandalara evlerinden çkmamalar yönünde uyarda bulunan Rençber, Bilindii üzere korona virüs çkt. Bundan dolay nikaha fazla kii alnmad. Sadece bizi ve ahitlerimizi aldlar salona. Bizim nikahmzdan önce buray dezenfekte ettiler. bizden sonra da buray dezenfekte edecekler. Korona virüsten dolay eldiven ve maskelerimizle birlikte nikahmz kydk. Bizim için böyle bir an oldu. Bunun olmasn istemezdik, arkadalarmzn, yaknlarmzn, e dostlarmzn burada olmasn isterdik ama böyle bir ekilde oldu. Bir mesaj vermek istiyorum, lütfen kimse dar çkmasn, herkes evde kalsn. Cumhurbakanmz ve Bakanlarmz telekonferansla toplantlarn yapyor, bizim arkadalarmz da bu ekilde telefonla bizi çektiler, bizimle nikah ann yaamaya çaltlar dedi.

Nikah kylan Rençber-Korban çiftinin aile fertleri ise salon dnda bekleyerek genç çiftin dar çkmasn bekledi.

Ana Sayfaya Git