Tefeciler, senedi imzalamayanların üzerine piton bırakmışlar

Antalya'da, tefecilik yaptığı ileri sürülen organize suç örgütü üyelerinin, zorla senet imzalatmak istedikleri kişileri korkutmak için yaklaşık 2 metrelik pitonu üzerlerine bıraktıkları ortaya çıktı.

Haberler 01.10.2020 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalya Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Soruturma Bürosu koordinesinde Antalya Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, yüksek faizle borç para vererek tefecilik yapma, silahla tehdit ve darp, zorla senet imzalattrlmas suçlarna kartklar iddiasyla K.E. elebalndaki 11 kiiyi teknik takibe ald. Operasyon için harekete geçen polis, Antalya merkezli Ankara, Erzurum ve Siirtte 25 Eylülde e zamanl düzenlenen operasyonda örgütün eleba olduu iddia edilen K.E. ile birlikte 11 üpheliyi yakalad.

2 METRELK PTON

üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda çok sayda silah, mühimmat, senet, kesici ve delici alet, dijital materyaller ile elebann ofisinde özel kafeste besledii, madurlar korkutmak ve sindirmek amacyla kulland, yurda yasa d yollara sokulmu, yaklak 2 metrelik piton ele geçirildi. Özel cam kafeste bulunan piton, Antalya Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edildi.

PTON BOYNUMA VE KOLLARIMA DOLANDI

üphelilerin zorla senet imzalatmak istedii ad açklanmayan bir i insan emniyetteki ifadesinde, çarpc detaylar anlatt. insan ifadesinde, Zorla senet imzalatmak istediler. mzalamaynca beni tehdit ettiler. Sonra piton ylann boynuma braktlar. Ylan boynuma ve kollarma doland. Korkudan imzalamak zorunda kaldm dedi.

Baz ikayetçiler de ifadelerinde öyle dedi:

mzalamak istemediimizde gözümüzün önüne ylan getiriyorlard. Hatta bulunduumuz yerde rahat dolamasn salyorlard. Kolumuzu açtrp, kolumuzun üstüne brakyorlard.

BORç YÜZÜNDEN BR ALE YOK OLDU

Antalya Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma ve yaplan operasyon baka bir trajik olay da aydnlatyor. Antalyada geçen yl kasm aynda tefecilere olan borcu yüzünden siyanür içerek kendisini, ei Sultan imeki (38), çocuklar Ceren (9) ve Ali çnar imeki (5) öldüren Selim imekin (36) de suç örgütüne borçlu olduu ortaya çkt. Selim imekin bu borcuna ait senedi de yaplan aramalarda ele geçirildi. Suç örgütü üyelerinin, intihar olayna ilikin balants üzerinde çalma yapld ifade edildi.

üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

O PTON HAYVANAT BAHçESNDE

Antalyada, tefecilik yapt ileri sürülen organize suç örgütü üyelerinin, zorla senet imzalatmak istedikleri kiileri korkutmak için kulland yaklak 2 metrelik kral piton, Antalya Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edildi. Hayvanat bahçesindeki dier ylanlarn da yaad Sürüngen Evinde sergilenen piton, ziyaretçilerin ilgi oda oldu. Piton, bundan sonraki hayatna Antalya Hayvanat Bahçesinde devam edecek.

Ana Sayfaya Git