Tehdit edilen öğretmene saldırı

Artuklu’da bir ortaokulun müdür yardımcısı, “Seni bu mahallede barındırmam” diye tehdit ettiği belirtilen öğretmen saldırıya uğradı.

Haberler 22.09.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesinde bulunan Artuklu 21 Kasm Ortaokulunda çalan öretmen brahim Yiit, 8 kiilik bir grubun sopal saldrsna urad. Saldrdan çevredekilerin yardm ile kurtulan Yiit, hafif ekilde yaraland. Yiitin okul Müdür Yardmcs R.S. ile aralarnda okul yönetimi ile ilgili yaanan tartma nedeniyle olaydan önce tehdit edildii belirtildi. R.S.nin Yiiti olay öncesi Buras benim mahallem. Seni burada barndrmam diyerek tehdit ettii, saldrganlar da organize ettii aktarld.

Olayn ardndan ikayetçi olan Yiit, Mardin Devlet Hastanesinden darp raporu ald.

ETM SENDEN AçIKLAMA

Saldrya dair Yiitin üyesi olduu Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Mardin ubesi de yazl bir açklama yapt. Eitim Sen, saldry kabul etmediklerini belirterek, Liyakatsz sar sendika atklarnn okullar gönlünce bir patron edasyla yönetmelerinin ve okullarda pervaszca hareket etmelerinin bir örneini yaadk. Okul müdürü O.A. ile Müdür Yardmcs R.S.nin Yiiti hedef gösterip mahalleliye linç ettirdi. Hesab sorulacak. Eitim Sen olarak, olayn takipçisi olacaz. l Milli Eitim Müdürlüünün olaya sessiz kalmasn da protesto ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git