Tehdit içerikli bildirimlere dava

RTÜK'ten hakaret ve tehdit içerikli bildirimler hakkında açıklama

Haberler 21.09.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Bakanlnca yaplan açlamada, Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna iletilen ikyet ve beeniler dnda hakaret ve tehdit içerikli gönderilen mesajlar ve paylamlar da takipsiz kalmyor denildi.

Açklamada, Bu kapsamda 25.09.2019 tarihinde internet üzerinden RTÜK iletiim merkezine ulaan bir kiinin Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan , Üst Kurul Bakan ve Üst Kurul üyelerini hedef alan küfür ve hakaret içerikli bildirimi hakknda Üst Kurul Bakanlmz tarafndan Ankara Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulmutur. ifadelerine ver verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Bakanlnca yaplan açklama öyle:

Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna iletilen ikyet ve beeniler dnda hakaret ve tehdit içerikli gönderilen mesajlar ve paylamlar da takipsiz kalmyor.

RTÜK iletiim merkezine e-devlet, internet sitesi, çar merkezi, sosyal medya paylamlar gibi yöntemlerle ulaan vatandalarn ikyet ve önerilerini dikkatle kayt altna alarak her biri için gerekli aksiyonlar alan Üst Kurul; ayn yöntemlerle kuruma ulaan ve amac hakaret, küfür, tehdit içeren bildirim, paylam ve yorumlarn da peini brakmyor. Bu kapsamda 25.09.2019 tarihinde internet üzerinden RTÜK iletiim merkezine ulaan bir kiinin Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip ERDOAN, Üst Kurul Bakan ve Üst Kurul üyelerini hedef alan küfür ve hakaret içerikli bildirimi hakknda Üst Kurul Bakanlmz tarafndan Ankara Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulmutur.

DAVA KONUSU OLACAK

Basavclk tarafndan ar hakaret ve küfür içerikli paylam yapan kiinin adresi ve kimlik bilgileri tespit edildikten sonra ahsn Sayn Cumhurbakanmz, Üst Kurul Bakan ve Üst Kurul üyelerini hedef alm oldu Cumhurbakanmza yönelik onur, eref ve saygnlna saldr, küfür ve hakaret içeren iletisi ile Türk Ceza Kanununun 299/1. maddesinde düzenlenen Cumhurbakanna hakaret suçunu ve 125/5. maddesinde düzenlenen kurul halinde çalan kamu görevlilerine görevlerinden dolay hakaret ilediini belirten bir iddianame hazrlanmtr. ddianame, Ankara 49. Asliye Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edilerek Sayn Cumhurbakanmz ve Üst Kurul Üyelerine internet yoluyla küfür ve hakaret içerikli mesaj gönderen ahsn yarglanmasna balanlm durumdadr.

Radyo, televizyon ve internet yaynlar hakknda vatandan her türlü eletiri, ikyet, öneri ve ihbarn titizlikle deerlendiren RTÜK; bu amaçlar dnda ifade özgürlüü snrlarn aan sosyal medya paylamlar da dahil olmak üzere hakaret ve tehdit içerikli bildirimler hakknda da gerekli mercilere müracaatta bulunmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git