Tehlike geçmiş değil

Valisi Münir Karaloğlu, son günlerde kentte yaşanan koronavirüs vakalarındaki artışa dikkat çekerek, kontrollü normal hayatın yanlış anlaşıldığını belirterek, tehlikenin geçmediği uyarısında bulundu.

Haberler 30.07.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesince, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamnda daha önce sokaa çkma kstlamas dolaysyla düzenlenen yarmada dereceye giren fotoraf, resim ve iirler sergilendi. l Valisi Münir Karalolu, Bayram sevincimiz toplumsal bir üzüntüye dönümesin diyerek Diyarbakrllar korona virüs salgnna kar uyard.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, koronavirüs salgnnn yaylmasnn önüne geçmek amacyla evde kalmas zorunlu olan 20 ya alt ve 65 ya üstü vatandalara yönelik düzenledii Hayat eve sar temal fotoraf, resim ve iir yarmalarnn ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde konuan Vali Münir Karalolu, kentte artan koronavirüs vakalarna yönelik kent sakinlerine uyarlarda bulundu.

BÖLGEMZDE MAALESEF HALA VAKA SAYILARIMIZ YÜKSEK

Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezindeki törende konuan Vali Karalolu, Bayram sevincimiz toplumsal bir üzüntüye dönümesin diyerek, Kontrollü normal hayat yanl anlayan, yanl deerlendiren hemerilerimiz var dedi. Vali Karaolu, koronavirüs salgnnda tehlikenin geçmedii uyarsnda bulunarak, unlar söyledi:

Konulan kstlamalar kaldrld ama tamamen tedbirler kaldrlmad. Kontrollü hayat dedik. 1 Temmuz itibariyle de kalan kstlamalar kaldrld. u anda kontrollü normal hayata devam ediyoruz. Her ey bitti mi? Tehlike tamamen geçti mi? Hayr. Tehlike tamamen geçmedi. Bölgemizde maalesef hala vaka saylarmz yüksek, hastanede tedavi gören hemerilerimizin says yüksek ve hala youn bakmdaki hasta saylarmz var, entübe olan hastalarmz var. Rabbim bütün hastalarmza ifa versin. Ama bu kontrollü normal hayat yanl anlayan, yanl deerlendiren hemerilerimiz de var. Bugün bu ödül töreni münasebetiyle buradan tekrar hemerilerimizi sevgili Diyarbakrllar uyarmak istiyorum. Tehlike geçmi deil, tehlike devam ediyor. Kontrollü hayata devam etmemiz lazm.

MASKE YANLI KULLANILIYOR

Vali Karalolu, kent genelinde maskenin yanl kullanldna dikkat çekerek, Diyarbakrda son günlerde gündeme gelen kontrolsüz düünler üzüntü verici olduunu aktard. Vali Karalolu, Sevgili Diyarbakrllar özellikle maske konusunu tekrar sizlerle paylamak istiyorum uygun materyalden üretilmi ve doru kullanlmayan maskenin ne size ne de sevdiklerinize bir faydas yok. imdi sokaa çkalm birçok hemerimizin yüzünde maske var ama maske uygun materyalden üretilmemi ve maskeyi ya çenenin altnda veya sadece az kapatyor, burun açkta. Bunlarn hiçbirisi doru deil. Maskeyi u anda burada bulunan hemerilerimizin kulland gibi az ve burnu tamamen kapatacak ekilde kullanmadmz sürece, belki sokakta polisi gördüünüzde maskenizi yukar kaldrrsnz ve ceza yemekten kurtulursunuz ama o maske ne sizi ne de sevdiklerinizi korur. Son dönemde Diyarbakrdaki çok ho olmayan düün manzaralar ulusal kanallara yansd. Bunlara hepimiz üzüldük. Bunu Diyarbakr hak etmiyor. Diyarbakrl vatandalarmzn daha tedbirli davranma zorunluluu var. Sokakta birbirimizi uyaralm bu ve benzeri mekanlarda bir araya geldiimizde de bu maske, mesafe ve hijyen kurallarna uymayan hemerilerimizi münasip lisanlarla güzel bir ekilde uyaralm dedi.

Konumasnn ardndan Vali Karalolu dereceye giren yarmaclara ödüllerini verdi. Yarmada 20 ya alt kategoride dereceye giren 1, 2 ve 3üncülere dizüstü bilgisayar, 4 ile 10uncu arasndakilere tablet, 65 ya üstü kategoride ise 1inciye tam altn, 2 ile 5inci arasndakilere yarm altn, 6 ile 10uncu arasndakilere de çeyrek altn verildi.

Ana Sayfaya Git