Tek İsteği İş Sahibi Olmak

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğuştan işitme ve konuşma engelli olan genç, tek isteğinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için bir işte çalışmak olduğunu söyledi.

Haberler 21.06.2018 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepenin Aiti Mahallesinde abisi ile kiralk bir evde ikamet eden Fahrettin Zanur (30), abisi Yusuf araclyla iaret diliyle kendi ihtiyaçlarn karlayabilmesi için yetkililere ve hayrseverlere çarda bulunarak i talebinde bulundu.

Abisi Yusuf Zanur (33) ise kardeinin tek bana evde çok skldn, strese girdiini ve kendisine bir ey yapmasndan korktuklarn söyledi.

Kardeinin doutan iitme ve konuma engelli olduunu belirten Zanur, kardeinin iitme engelliler okulunda ortaokulu Diyarbakrda liseyi de Ispartada meslek lisesinde okuduunu söyledi.

Özürlü olmay kendisi istemedi Allah tarafndan verildi

Zanur, Kardeim sürekli bir meslek, bir i sahibi olmay istiyordu. Burada KURdan ie girdi o da 6 ay sürdü. Bir iki irkete de girdi ksa sürdü onu çkardlar. Özürlü olmay kendisi istemedi Allah tarafndan verildi. Tek istei eve ekmek getirecei bir ite çalmak istiyor. yerlerine bavuruyor kimse ilgilenmiyor herkes ona kapy kapatyor. Kardeim iaret diliyle kardelerim, arkadalarm çalyorlar ben ise çalamyorum tek bana evde kalyorum çok sklyorum ve rahatsz oluyorum. konusunda bana bir el uzatlsn bana sahip çklsn diyor. eklinde konutu.

Yetkililerden ve hayrseverlerden engelli kardeim için i talebinde bulunuyoruz

3 ayda bir verilen engelli maann KURdan ie girince maa iptal olduunu dile getiren Zanur, Girdii sigortal ii de uzun sürmedi ksa vadeliydi. Hem maa gitti hem de sigortal ii gitti. Maa az olduu ve ona yetmedii için bizde bir ie girer umuduyla tekrar bavurmadk ama imdiye kadar bir i bulmad. Devlet büyüklerimizden, yetkililerden ve i sahibi hayrseverlerden kardeime sahip çkp bir i imkn salamalarn talep ediyoruz. çünkü kardeim sar ve dilsiz. diyerek kardei için i talebinde bulundu.

Kendisine bir ey yapacak diye çok korkuyoruz

Zanur, son olarak unlar söyledi: Evde tek bana kald için hem madur oluyor hem de çok sklyor. Kimseyle konuamyor kimseye derdini anlatamyor. Darya çkyor dolap dolanyor tekrar eve dönüyor. En azndan uraaca bir ii olsa sabah ie gider akam eve gelir. Kimseye zarar yok. Tek istei kendi ihtiyaçlarn karlayabilmesi için bir i talebinde bulunuyor. çalamad için çok strese giriyor kendisine bir ey yapacak diye çok korkuyoruz.

Ana Sayfaya Git