Tek gözlü evde yaşam mücadelesi veriyor…

Merkez Sur ilçesinde, bir çocuk annesi genç kadın, kerpiç evde zehirli akreplerle birlikte yaşamaya çalışıyor. İşsiz eşinden gördüğü şiddette boyun eğen genç kadın, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Haberler 23.04.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan bir çocuk annesi kadn, kerpiç evde akreplerle birlikte yayor. Einin iddet uygulad acl anne, yetkililerden kendilerine yardm bekliyor.

Diyarbakrn Sur ilçesine bal Bavar Mahallesinde tek odal kerpiçli evinde yaam mücadelesi veren F.G., küçük yata annesi tarafndan terk edildi. Babas tarafndan 18 yana kadar büyütülen F.G. amcasnn olu ile evlendi. Bir kz çocuu sahibi olan F.G.nin ei, çalmad her gün kendisine iddet uyguluyor. Kerpiç evde küçük çocuu ile akreplerin içinde yaam mücadelesi veren F.G., evliliinin kurtarlmasn ve kendisine yardm edilmesini bekliyor.

ÖZ ANNEMDEN GÖRMEDM ÜVEY ANNEMDEN GÖRDÜM

çocuklar Üümesin gönüllüleri tarafndan ulalan ve Osmaniyeden amcasnn olu ile evlendikten sonra Diyarbakra geldiini belirten F.G., bazen ekmek bulduklarn ama çou zaman aç olduklarn söyledi. F.G., Ben annemi hiç hatrlamyorum, o gittiinde çok küçüktüm. Dedemin ve babamn elinde büyüdüm, bam onlar ykard. Kimi gün yengemlerde yemek yerdik, kimi gün ise yemek yemezdik çocukluumuz rezillikle geçti. Öz annemde tek hatrladm ey annemden yemek istedim diye beni pencereden att. Kimse beni yerden kaldrmazken, gözümü açtmda sadece babam gördüm. Daha sonra annem ve babam ayrldlar ortada kaldm. Kimse bana bakmad, daha sonra üvey annem geldi, ama ben ondan hiç ikayetçi deilim, dünyann en iyi annesi odur. Benim öz annemin yapmadn üvey annem yapt dedi.

EVN HTYAçLARINI STEYNCE EM DDET UYGULUYOR

18 yana geldikten sonra amcasnn oluyla evlendirildiini belirten F.G., 1 liraya bile muhtaç kaldklarn söyledi. Evin ihtiyaçlarn istediinde einden iddet gördüünü kaydeden F.G., Eim çalmyor çabalamyor, bazen 1 liraya bile muhtaç oluyorum. O kadar çaresizim ki bazen ev ihtiyaçlarn eime söylediimde bana ben ne yapaym dedi, sonra kalkp beni dövüp, kafam krd, vücudumun birçok yerini kesti hala izler duruyor. Daha sonra kaynanam kafamdaki kan durduramaynca üzüntüden tansiyonu yükseldi, ben karakola gidince oda hastaneye kaldrdlar, ksmi felç geçirdi. Eimin böyle yapmasnn sebebi isizlik ve yokluk. Benim tek isteim kzmda benim gibi yokluk çekmemesi. Devlet herkese el uzatyor bana da uzatsn, evliliimi kurtarmak istiyorum. Eim veya benim için i istiyorum Allah rzas için yardm edin diye konutu.

Ana Sayfaya Git