Tek yürek oldular

Hakkari'de, çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile bölge halkı, 'Pençe Kartal-2 Harekatı' bölgesindeki Gara'da 13 kişiyi şehit eden PKK'ya tepki yürüyüşü düzenledi. Hakkarililer, Türk bayraklarıyla yürüyüp, sloganlar atarak, terörü lanetledi.

Haberler 20.02.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafndan 13 kiinin ehit edilmesinin ardndan Hakkaride, STK temsilcileri organizatörlüünde, siyasi parti temsilcileri ve halkn katlmyla teröre tepki yürüyüü düzenlendi.

Bulvar Caddesinde toplanan kalabalk, Hakkari Valilii önüne kadar yürüdü. Yürüyüe vali yardmclar Aziz Gölba, Mustafa Emre Klnç, Cumhuriyet Basavcs smet çnar, Emniyet Müdürü Atanur Aydn, Jandarma Komutan Tugeneral Ahmet Kavukçu da katld. Güvenlik önlemlerinin alnd yürüyüe katlanlar, sk sk Kahrolsun PKK, ehit olanlar bizim evlatlarmzdr, teröre kar tek yürek, Gara ehitlerimizi anyoruz sloganlar atp, terörü lanetledi.

EN ÖNEML GÖREVMZ BRLK VE BERABERLK

Hakkari ehit Aileleri Derneinin düzenledii yürüyüün ardndan STKlar adna konumay ehit-Gazi Sen Hakkari l Bakan olan ehit kz irin Adyaman yapt. Adyaman, terör örgütü PKKnn bir kez daha kalle yüzünü gösterdiini, ehitlere kar en önemli görevlerinin birlik, beraberlik içinde kenetlenmek olduunu söyleyerek, konumasn öyle sürdürdü:

Onlarn aziz hatrasna göstereceimiz en büyük sayg, hakkn, adaletin, birlik ve beraberliin yannda, terörün karsnda yer almaktr. Hendeklere gömülen terör örgütü PKKnn bu alçak saldrlar milletimizi asla yldrmayacak ve kahraman güvenlik güçlerimiz, snr ötesinde ve topraklarmzda terör örgütüne soluk aldrmayacaktr. Elbette ehitler veriyoruz, ac duyuyoruz, yüreimiz yanyor. Hüzün diyarnda filiz filiz açyoruz. Ancak iman ediyoruz ki; ehitler ölmez, vatan bölünmez Bu vesileyle teröre kar yaplan tüm operasyonlarn sonuna kadar Hakkari halk olarak destekçisiyiz. Hesap sorulmadan, zulmün kalbine hançer sokulmadan, dökülen ehit kanlarnn bedeli ödetilmeden vazgeçmeyi düünmek bir felakettir. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi sayesinde, Allahn izniyle terör örgütlerinin tamamn tarihin çöplüüne atacaz. Ülkemiz zalimler, katiller için bir kabus olmay sürdürecektir. Sonuçta ne yaparlarsa yapsnlar, arkalarnda kim olursa olsun, hangi devlet hangi güç ne destei verirse versin, hangi silah yardmn alrlarsa alsnlar, hangi askeri, lojistik, istihbarat destei verilirse verilsin, hangi siyasi destekle sarlp sarmalanp büyütülsünler bizim hiçbir ey fark etmez. Türkiye kararldr, eninde sonunda terör örgütlerine kar mücadelesini hem yurt içinde hem yurt dnda kazanacaktr.

KAHRAMAN ORDUMUZA SELAMLAR OLSUN

Hedeflerinden dönmeyeceklerini de belirten ehit-Gazi Sen Hakkari l Bakan Adyaman, Ba versek de tek bir tamz dahi vermeyeceimizi, hedeflerimizden dönmeyeceimizi üzerine basa basa haykryoruz. Dünyadaki tüm mazlumlarn ve madurlarn umudu olan büyük Türkiye Cumhuriyetine, bugüne kadar teröre kar yaplan tüm operasyonlar baaryla gerçekletiren kahraman ordumuza selamlar olsun. Buradan umutla kalkan ellerin, azlardan kelime kelime dökülen dualarn Yüce Allah katnda kabulünü temenni ediyor, aziz milletimize ebedi saadet ve selamet dileklerimizi paylayoruz. Hakkariden Garada ehit düen vatan evlatlarnn ailelerine selamlar olsun, Hakkari tek yürek devletinin yannda terörün karsnda diyor, tüm ehitlerimiz için dua ediyoruz. Allah milletimizin yar ve yardmcs olsun dedi.

Hakkari Valili önünde yaplan basn açklamasnn ardndan l Müftüsü Faruk Gürbüz tarafndan ehitler için dua okunduktan sonra eyleme katlanlar dald.

Ana Sayfaya Git