Telafi eğitim esasları!

Bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin yapılacağı "Telafide Ben de Varım" programına, 21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek. Eğitim faaliyetine başlanabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek. Özel eğitim öğrencileriyle ilgili faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

Haberler 12.06.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB) telafi eitimi programna, 21-Haziran-2 Temmuz arasnda telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden bavuru yaplabilecek.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk imzasyla illere gönderilen yazda, 5 Temmuz-31 Austos arasnda uygulanacak Telafide Ben de Varm yaz uygulamas programnn uygulama esaslarna yer verildi.

Program kapsamnda okul, ilçe ve il genelinde gerçekletirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eitim faaliyetleri ile etkinliklerin https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde yer ald bildirilen açklamada, il genelinde düzenlenecek eitim faaliyetleri için tüm kamu kurum ve kurulularyla i birlii yaplarak tesislerin bedelsiz olarak kullandrlmas, valiliklerce oluturulacak kurul koordinasyonunda gerekli planlamalarn yaplaca belirtildi.

Buna göre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasnda bavuru, planlama i ve ilemleri, 5 Temmuz-31 Austos arasnda ülke genelinde Milli Eitim Bakanlna bal eitim kurumlarnda il milli eitim müdürlükleri tarafndan valiliklerin koordinasyonunda eitim faaliyetleri yaplacak.

l koordinasyon kurulu; il milli eitim müdürü bakanlnda il program koordinatörü olan il milli eitim müdür yardmcs ve ube müdürü, il veri girii modül koordinatörü, ilçe milli eitim müdürleri, ilçe milli eitim müdürlüklerinin ilgili ube müdürleri, ilçelerde süreci yürütecek ve ilçe milli eitim müdürlükleri tarafndan belirlenecek ilçe veri girii modül koordinatörleri, okul müdürleri, öretmenler ve personelden, il milli eitim müdürü tarafndan görevlendirilecek en az 5, en fazla 20 kiiden oluacak.

Gönüllülük esasna göre örenciler, öretmenler ve velilere yönelik eitim faaliyetlerini gerçekletirmek üzere planlanacak program, eitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik geliim ve özel eitim alan olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

ETM FAALYET çALIMA ESASLARI

Eitim faaliyetlerine katlmak isteyen örenciler, veli izin belgeleriyle eitim faaliyetinin açld okula bavurabilecek.

Programa bavurular kabul edilen örenci, öretmen, velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafndan yaplacak.

Eitim faaliyetinin açlabilmesi için en az 12 kiilik örenci grubunun olumas gerekecek, özel eitim örencilerine açlacak faaliyetlerde alann özellii gerei say snrlamas aranmayacak.

Program kapsamnda düzenlenecek tüm eitim faaliyetleri Salk Bakanl tarafndan belirlenen Kovid-19 salgn koruma tedbirleri dorultusunda gerekli önlemler alnarak gerçekletirilecek.

Eitim faaliyetlerine katlacak tüm örenci, veli ve öretmenler için HES kodu sorgulamas yaplacak ve bu duruma ilikin gerekli önlemler alnacak.

Örenci, öretmen ve velilere yönelik örnek eitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden eriilebilecek.

Ana Sayfaya Git