Teleferikte elektrik akımına kapılan hamile kadın hayatını kaybetti

Teleferikte elektrik çarpan bayan hayatını kaybetti. Rize’nin Ardeşen ilçesi Eski Armutluk köyünde önceki akşam tarladan topladıkları çayları, ilkel teleferik kabinine yerleştirmeye çalışan Özlem Terzi (22), elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapıldı.

Haberler 09.06.2017 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teleferikte elektrik çarpan bayan hayatn kaybetti. Rizenin Ardeen ilçesi Eski Armutluk köyünde önceki akam tarladan topladklar çaylar, ilkel teleferik kabinine yerletirmeye çalan Özlem Terzi (22), elektrik kaça nedeniyle akma kapld.

Kadnn çl üzerine yardma koan Emine Karl (31) da akma kapld. çevredekilerin elektrik akmn keserek kurtarmaya çalt iki kadn, Pazar Kaçkar Devlet Hastanesine kaldrld. 6 aylk hamile olan Terzi hayatn kaybetti. Emine Karlnn tedavisi sürüyor.

Dou Karadenizde youn olarak kullanlan ve varangel olarak adlandrlan ilkel teleferiklerle ilgili rapor hazrlayan Rize Makine Mühendisleri Odas, saylar Rizede 10 bin, bölge genelinde 20 bine ulaan ilkel teleferiklerin can ve mal güvenlii açsndan büyük tehlike oluturduuna dikkat çekmiti. Bölgenin dalk ve engebeli olmas nedeniyle tarlalardaki çay tanan ilkel teleferikleri ulam için de kullananlar var.

Ana Sayfaya Git