Telekom'da kürtçe tartışması!

Türk Telekom, hattının kullanıma kapatılmasını isteyen ve Kürtçe dışında dil bilmeyen anneden, talebini 'ya Türkçe ya Arapça' anlatmasını isteği yönündeki iddia kamuoyunda tartışma yarattı. Telekom yazılı açıklamayla, iddianın içeriğinin gerçeği yansıtmadığnı öne sürdü.

Haberler 24.08.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yaayan Fevziye Baaran, Türk Telekomdan ald hattn kapatlmasn istedi. Ancak iddia göre, Türk Telekom Kürtçe dnda baka bir dil bilmeyen Baarandan talebini ya Türkçe ya da Arapça yaplmas istendi. Baarann tercüman araclyla derdini anlatmaya çalt öne sürülürken Türk Telekom Müteri Temsilcisinin, hattn kullanma kapatlmas için Baarann bu talebini Türkçe ya da Arapça yapmas gerektiin söylendi iddia edildi.

SOSYAL MEDYADA PAYLATI

Baaran, Tamamen asimilasyon politikalar çerçevesinde deerlendirmek gerekiyor bu olay. imdi Türkiyede kaç milyon Arap var? 3 milyon. Ancak 30 milyon Kürt var. Benim annem 65 yanda bir kadn. O dönem okul olmad için Türkçe örenmemi. Yani Türk Telekom gibi bir irket Kürtçe bir çevirmen tutamyor mu? diye sosyal medyada olay paylamas, yank uyandrd.

TELEKOMDAN AçIKLAMA GELD

Ksa sürede gündem olan olayla ilgili olarak Terk Telekom yazl açklamada bulundu. Açklamada, yaanan hadisede kullancnn saat 22.11de sosyal medyada paylat ikyetine sosyal medya müteri destek ekiplerinin 22.52de yant verdii, kendisinden iletiim bilgilerinin istendii ve bilgilerin gece saatlerinde ulamas nedeniyle kullanc ile 23 Austos Pazar sabahnda kendisiyle irtibat kurulduu kaydedildi. Açklamada, u bilgiler aktarld:

TELEKOMDAN SAVUNMA

Bahse konu ikyetle ilgili ivedilikle yaplan aratrmalarla, gündeme tanan iddialarn gerçek d olduu ve hiçbir vatandamz rencide edecek bir yaklamn yaanmad tespit edilmitir.

Yaplan incelemede, annesi adna ilem yapmak isteyen müterimize, yasal düzenlemeler nedeniyle hat açma ve kapama ilemlerinin, dier telekomünikasyon operatörlerinde olduu gibi, slak imza ile bayiden ve hat sahibi tarafndan yaplmas zorunluluunun ifade edildii görülmütür. Bu yönlendirmenin yaplmasna ramen müterimiz sürecin telefonda çözümlenmesini talep etmitir. Kiisel verilerin güvenlii gereince, müterimize, annesine ait hatla ilgili talepte bulunmasnn da yine yasal prosedürün dnda olduu aktarlm, müterimizin annesi ile birlikte en yakn bayiye gitmesi konusunda da yardmc yönlendirme yaplmtr. Ayrca ekiplerimiz, esas müterimiz olan ikyet sahibinin annesi ile hat kapatma ilemlerini balatmak üzere temasa geçmilerdir.

AYIRIMCILIK SÖZ KONUSU DEL

34 bin kiilik personeli olan Türk Telekomun, müteri ikyeti operasyonlarn 10 bine yakn çalan ile sürdürmekte olduu vurgulanan açklamada, Türkiyenin 26 ilinde 38 lokasyonda çar merkezlerinde her dil, din ve rktan çok dilli çalan ile bu süreçleri hiçbir ayrmcla yer vermeden, kanun yapclarn belirledii düzenlemeler çerçevesinde yürütmektedir. ifadeleri kullanld.

Açklamada, 180 yldr Türkiyenin 81 ilinde din, dil, rk ayrmcl yapmadan hizmet veren Türk Telekomun, çalmalarn büyük bir hassasiyetle, herhangi bir ayrmcla yer vermeden sektörel yasal düzenlemeler dorultusunda sürdürmekte kararl olduu kaydedilerek, Türk Telekom ekiplerinin ve halkmzn bu konuda tahrike kaplmamalar ve itidal içinde hareket etmeleri önemle rica olunur. uyarsnda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git