Temmuzda karla serinleme keyfi

Van'ın Bahçesaray ilçesiyle ulaşımı sağlayan Karabet Geçidi, hala erimeyen karlar ve el değmemiş doğasıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Haberler 08.07.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K mevsiminde kar kalnlnn yer yer 10 metreyi bulduu 2 bin 985 metre yükseklikteki Karabet Geçidi, yazn bambaka bir güzellie bürünüyor.

Beyaz kar örtüsü ve rengarenk açan çiçeklerle farkl görsel güzellikler sunan Karabet Geçidini kullanan vatandalar, temmuz aynda kayak yapmann ve metrelerce yükseklikteki karlarn önünde fotoraf çektirmenin keyfini yayor.

- Dört mevsimi bir arada yayoruz

Vandan Bahçesaray ilçesine hasta ziyaretine giderken kar üzerinde karpuz kesip piknik yapan Doan lhan, ülkenin batsnda etkili olan scak hava nedeniyle insanlarn denize akn ettiini, bölge insannn ise karda serinlemenin keyfini çkardn söyledi.

Karabet zirvesinde insann üümesine neden olabilecek bir havann olduunu anlatan lhan, Burada doal klima var. Sadece biz deil buradan geçen herkes burada durup temmuz aynda Bahçesarayda dört mevsimi bir arada yayor. dedi.

- Karda karpuz yeme keyfi baka yerde yok

Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinden akrabalarn ziyaret için Bahçesaraya geldiini belirten Salih çal ise Bir taraf scaktan yanarken, karda karpuz kesip yeme imkann dünyann hiçbir yerinde bulamazsnz. nsanlar denizde serinlemek yerine burada kar üstünde serinlemeye davet ediyoruz. diye konutu.

Bu arada, ilçe merkezine 2 kilometre uzaklktaki dadan çkan suyla oluan Müküs çaynda serinleyen çocuklar ise buz gibi sudan çktktan sonra günelenmek için asfalta uzanyor.

Ana Sayfaya Git