Tepki çeken paylaşıma gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle F.E. isimli kişinin Antalya'da gözaltına alındığını açıkladı.

Haberler 18.05.2020 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

EGMden yaplan yazl açklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Bakanl, internet üzerindeki açk kaynaklarda ilgili mevzuat çerçevesinde 7/24 esasna göre suçla mücadele amaçl sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir. F.E rumuzlu Twitter hesabndan dini deerleri alenen aalayan, halkn bir kesimini dier bir kesimi aleyhine kin ve dümanla tahrik ettii görülen hesabn yöneticisi F.E isimli ahs Antalya Emniyet Müdürlüü ekiplerince yakalanarak gözaltna alnmtr denildi. Açklamada ayrca, Türk Polis Tekilatnn ülkenin huzur ve güvenlii için suç ve suçlularla mücadelesini, her alanda 7/24 çalma esasna göre sürdürmeye devam edecei vurguland.

ANTALYA CUMHURYET BASAVCILIINDAN AçIKLAMA

Antalya Cumhuriyet Basavcl: Bir sosyal medya hesab üzerinden slam dinine yönelik hakaret içerikli paylamlarda bulunduu iddia edilen F.E. hakknda Cumhuriyet Basavclmzca soruturma balatlmtr. Cumhuriyet Basavclmzn talimatyla kolluk güçleri tarafndan yaplan aratrma sonucunda söz konusu paylamlar yapt iddia edilen kiinin F.E. olduu ispat edilmi kabinde üpheli yakalanarak gözaltna alnm olup soruturma ilemlerine devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git