Teravih evde kılınacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler sonucunda teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik. Ayrıca gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz" dedi.

Haberler 07.04.2021 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Erba, Türkiye Diyanet Vakfnda 2021 yl ramazan ay için bilgilendirme toplants düzenledi. Erba, saysz güzelliklerle dolu kutlu mevsimin arefesinde olunduunu belirterek, nallah 12 Nisan Pazartesi akam klacamz teravih namaznn ardndan 13 Nisan Sal günü tutacamz ilk oruç ile mübarek ramazan ayna girmi olacaz. Bunun heyecann yayoruz diye konutu.

61 MLYON TLLK YARDIM YAPACAIZ

Türkiye Diyanet Vakfnn, Diyanet leri Bakanl ile birlikte her yl olduu gibi bu sene de ramazan dolaysyla yardm organizasyonlar yapacan belirten Erba, Gda, alveri kart, bayramlk kyafet gibi hazrlklarla toplamda 61 milyon TL yardm yapacaz. Yardm yapmak isteyen kardelerimizle yardma ihtiyac olan kardelerimizi buluturacaz. Vakflarn amac budur zaten. 46 yldr Diyanet Vakfmz bunu en güzel ekilde baarm, bundan sonra da hayrl hizmetleri yapmaya devam edecektir dedi.

Ramazann, paylama ve ükretme ay olduunu vurgulayan Erba, Vakfmz kanalyla ihtiyaç sahiplerine yardm ulatrmak isteyen vatandalarmz, ramazan ay boyunca zekat, fitre, fidye, sadaka, gda paketi, bayramlk kyafet, iftarlk-kumanya gibi balarn www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online yapabilecei gibi il ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakf ubeleri, tüm PTT ubeleri ve anlamal bankalar araclyla da yapabilecektir diye konutu.

EVLERDE KALALIM

Salgn nedeniyle evlerde geçecek ramazan aynda, medya organlarna ve medya mensuplarna da çok büyük görevler dütüünü iaret eden Erba, Alnan tedbirler akam vakitlerinde evlerimizde kalmamz gerektiriyor. Gündüzleri de buna dikkat etmemiz gerekiyor. Medyada ve dijital ortamlarda yüce dinimiz slamla veya bata oruç olmak üzere ibadetlerle ilgili yazan, konuan, program yapan herkesten sahih bilgiye bal kalmalarn özellikle istirham ediyorum. Sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini, yanl, zayf, mesnetsiz bilgilerden kaçnmalarn istiyorum. Gereksiz konular ve tartmalarla milletimizin zihinlerini megul etmemelerini, fitne ve tefrikaya sebep olabilecek her türlü tutum ve davrantan uzak durmalarn özellikle rica ediyorum dedi.

TERAVH NAMAZLARI EVDE

Ayrca salgn tehlikesinin devam ettiine dikkat çeken Ali Erba, Yaptmz çok yönlü deerlendirmeler ve Salk Bakanlmz bata olmak üzere devletimizin yetkili organlaryla yaptmz çok yönlü istiareler neticesinde mevcut artlarda teravih namazn camilerde deil evlerimizde klmann daha uygun olduuna karar verdik. Elbette gönlümüz istiyordu ki teravih namazlarmz camilerimizde klalm. çoluumuzla çocuunuzla o cokuyu camilerde yaayalm. Ancak salgn hastalk tehlikesi, teravih namaznn uzun süre kapal mekanda kalmay gerektirmesi, belirti göstermeyen vakalarn varl gibi nedenlerden dolay geçen sene olduu gibi bu sene de teravih namazlarmz evlerimizde klacaz. Tabi ac ve üzücü böyle bir duyuruyu yapmak benim için çok ac ama salk çok önemli. ayet bu süreçte salgnn seyrine göre camilerimizde teravih namaz klabilme imkan olursa bunun da kararn alp milletimizle paylaacaz diye konutu.

AI ORUCU BOZMAZ

Öte yandan vatandatan youn olarak Oruçluyken a olabilir miyiz? sorular aldklarn belirten Ali Erba, Din leri Yüksek Kurulumuzun da açklad gibi gerektiinde oruçluyken a olmakta bir saknca yoktur ve bu durum orucu bozmaz dedi.

Ana Sayfaya Git