Terör gözlerinden etti, sazıyla yaşama tutundu

Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu çocukken görme yetisini kaybeden 34 yaşındaki İsmail Babat, düğünlerde saz çalarak ailesinin geçimini sağlıyor.

Haberler 01.08.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesinde PKKl teröristlerin saldrs sonucu çocukken görme yetisini kaybeden 34 yandaki smail Babat, sazyla yaama tutundu.

Onbudak köyünde 10 kardein 9uncusu olarak dünyaya gelen Babat, 10 yandayken ilçe merkezine gitmek için traktörle yola çktklar srada, teröristlerin tuzaklad patlaycy infilak ettirmesi sonucu ar yaraland.

Saldr sonucu, ilkokul 3. snfta okurken görme yetisini kaybeden Babat, eitimini yarda brakmak durumunda kald. Ancak hayata smsk balanan Babat, ilgi duyduu saz örenmek için ders ald.

Zamanla kendisini gelitirip özel günlerde saz çalmaya balayan Babatn yetenei, meslei haline geldi.

Evlenen ve 4 çocuk babas olan Babat, ayn zamanda çocuklara saz kursu veriyor. Yaama dair heyecann hiç yitirmeyen Babat, azmiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Babat, AA muhabirine yapt açklamada, gözlerini kaybettii terör saldrsnda, traktördeki 5 kiinin de hafif yaralandn söyledi.

En büyük yaray ben aldm. O günden sonra hiç görmedim. diyen Babat, kendisini engelli olarak görmediini, istedii eyleri gerçekletirmek için elinden geleni yaptn dile getirdi.

Babat, engeline ramen hayattan hiç vazgeçmediini, yaamdan zevk almaya devam ettiini anlatt.

Merak ederek baardm

Ne yaptysam zevkle yaptm ve merak ederek baardm. ifadesini kullanan Babat, zamanla saz çalmay örendiini ve iyi bir seviyeye geldiini, u anda 11 çocua eitim verdiini bildirdi.

çeitli kurslara gidip kendisini gelitirdiini belirten Babat, stediim her eyi baardma inanyorum. Durumum bana hiç engel olmad. dedi.

Amacm engellilere örnek olabilmek

Düünlerde saz çalp ark söyleyerek ailesinin geçimini saladn anlatan Babat, unlar kaydetti:

Amacm engellilere örnek olabilmek. Hep üreten olmay istedim. Bunu baardm için mutluyum. Bütün ihtiyaçlarm kendim karlyorum. Yürürken ailem ve arkadalarm yardmc oluyor. Engelleri öne sürerek baz eyleri denemekten vazgeçmesinler, hayatta önlerine çkan frsatlar deerlendirsinler. Ben de o frsatlar deerlendirenlerdenim.

brahim Babat ise aabeyinin çok azimli olduunu vurgulad.

Zor günleri atlatmas için aabeyinin hep yannda olduklarn, ona manevi destek verdiklerini dile getiren Babat, Her iini kendisi yapyor. Bugüne kadar Bu ii yapamam dediini duymadm. Hayata hiç küsmedi. çok farkl bir yaants var. Baz yerlere gittiimizde onun görme engelli olduunu fark etmiyorlar. Belki gözleri görmüyor ama gönül gözüyle görüyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git