Terör Mağdurları Değilsiniz Skandalı

Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında 7 yıl önce sivil minibüsün geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu yaşamlarını yitiren 9 kişi, yakınları tarafından mezarları başında anıldı. Saldırıda 2'si çocuğu 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, ödenen paranın 'terör mağduru olmadıkları' gerekçesiyle kesildiğini, bugüne kadar ödenen 27 bin TL'nin de geri istendiğini öne sürdü.

Haberler 18.09.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Geçitli Köyü yaknlarnda 7 yl önce sivil minibüsün geçii srasnda PKKl teröristlerce yola döenen maynn patlamas sonucu yaamlarn yitiren 9 kii, yaknlar tarafndan mezarlar banda anld. Saldrda 2si çocuu 9 yaknn kaybeden Cahit Erol, ödenen parann terör maduru olmadklar gerekçesiyle kesildiini, bugüne kadar ödenen 27 bin TLnin de geri istendiini öne sürdü.

16 Eylül 2010 tarihinde yola PKKllarca döenen mayn, Geçitli Köyünden Hakkariye giden Erol Aydn yönetimindeki minibüsün geçii srasnda uzaktan kablo düzeneiyle patlatld. iddetli patlamada minibüste bulunan Cane Dayan (50), Semiha Dayan (35), Eref Gür (33), irin Kurt (23), Zarife çiftçi (25), Enes Erol (22), Abuzeyt dem (40), Nurullah Umut çiftçi (2) ve sürücü Aydn Erol (30) öldü.

Ölenler, Geçitli Köyünde mezarlar banda olayn yldönümünde anld. Burada hain saldrda yaamlarn yitirenlerin fotoraflarnn yer ald pankart açlrken, Yasin okundu, dualar edildi. Anma töreninde, Cahit Erol, 7 yl önce olunun kulland minibüse teröristlerin düzenledii saldrda 2si çocuu olmak üzere 9 yaknnn öldüünü söyledi. Erol, u iddialarda bulundu:

9 sivil, dualarla anld

Bugün yine patlamann yl dönümünde akrabalarmzla birlikte mezarla geldik. Olay unutmamak ve unutturmamak için buradayz. Aradan geçen zamana ramen failler bulunamad. Olayn ardndan yaand bize Siz terör madurusunuz diyorlard. Devletin bana ve patlamada yaralanan torunlarm Zeynep ve Sudenaz için terör maduriyetinden dolay balad aylk 100 TL maa, SGK tarafndan 8 ay önce gönderilen bir yaz ile kesildi. Bize, Siz terör maduru deilsiniz. Bu paray size yersiz olarak vermiiz. 3 yl boyunca verdiimiz paray iade edeceksiniz dediler. Köyde bulunan bir tarlam satp verdikleri 27 bin TLyi geri vereceim. Madem biz terör maduru deiliz o halde bu olayn faillerini ispatlasnlar. Biz faillerin ortaya çkarlmasn istiyoruz. Amacm para veya tazminat deil. Defalarca ehadet belgesi almak için uratm. Bu belgeyi bize vermediler. 4 yl önce dosyam Van 3üncü Ar Ceza Mahkemesine gitti. Dosyamz 1 yl önce de kapand. Biz faillerin ortaya çkmas için dosyamzn tekrardan açlmasn istiyoruz. Açlmad takdirde dosyamz Avrupa nsan Haklar Mahkemesine göndereceiz. Türkiyede hakkmz arayamadmz için bir daha asla anma yldönümü yapmayacam.

SALDIRI SIRASINDA 1 YAINDAYDI

Minibüsün maynn üzerinden geçmesi sonras yaanan patlamada annesi hayatn kaybeden ve kendisi yaralanan Zeynep Kurt olay tarihinde 1 yandayd. Minik Zeynep uzun süre tedavi gördükten sonra hastaneden taburcu olmutu.

Ana Sayfaya Git