16 teröristi etkisiz hale getirdi

Irak sınırında, teröristlerce "girilemez" olarak nitelendirilen İkiyaka Dağları'nda operasyonlarına aralıksız devam eden güvenlik güçleri, üç haftada 16 teröristi etkisiz hale getirdi. Komandolar, bölücü örgütün bölgedeki yapılanmasına büyük darbe indirdi.

Haberler 04.09.2018 - 16:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Türk Silahl Kuvvetleri, üç haftadr kiyaka Dalarnda, 3 bin 500 metrenin üzerindeki rakmlarda operasyonlarna aralksz devam ediyor.

Hava destekli operasyonlar kapsamnda komandolar, kiyaka Dalarnda teröristlerin girilemez olarak nitelendirdikleri yerlere bir kez daha girdi. Üç haftada 16 teröristin etkisiz hale getirildii operasyonlar sonucunda, bölücü örgütün bölgedeki yaplanmasna büyük darbe vuruldu.

Bölgedeki operasyonlarda yaplan arama tarama faaliyetleri sonucu, tespit edilen maaralarda ise deiik çap ve silahlara ait çok sayda mühimmat, el bombalar ve büyük miktarda yaam malzemesi bulundu. Bulunan malzemeler yerlerinde imha edilirken maaralar kullanlamaz hale getirildi.

Operasyonlarda, Mayn Arama Köpekleri (MAKÖ) de görev ald. MAKÖler sayesinde tespit edilen çok sayda el yapm patlayc, Mayn ve El Yapm Patlayc Tespit ve mha (MET) timlerince imha edildi.

Mehmetçikin, devam eden operasyonlar sonucu bölgede alan kontrolünü etkin olarak salad örenildi. Güvenlik güçlerinin, bölgede arzu edilen huzur ve güven ortamn tesis etmek için her türlü zor koulda görevine kararl bir ekilde devam ettii bildirildi.

Ana Sayfaya Git