Terör Türkiye’nin gündeminden çıkmıştır

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Siirt mitinginde yaptığı konuşmada, "Terör Türkiye'nin gündeminden çıkmıştır." dedi.

Haberler 29.05.2018 - 16:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakanvekili ve Babakan Binali Yldrm, partisinin Siirt Kent Meydannda düzenlenen mitinginde yapt konumasna, Size Cumhurbakanmzn, Türkiye sevdals liderimizin, enitenizin, Recep Tayyip Erdoann selamn getirdim diyerek balad.

Kutlu yolculua Siirtten baladklarn vurgulayan Yldrm, Siirtin muhtar bile olamaz diyenlere kar Erdoan 9 Mart 2003te yüzde 85 oyla milletvekili seçerek siyaset sahnesine çkardn anmsatt.

Yldrm, Siirtin bugün de milletin adam, Türkiye sevdals Recep Tayyip Erdoan barna bastn, meydandaki cokunun bunun kant olduunu söyledi.

AK Parti olarak bandan beri bölücülüe, teröre ve karde kavgasna asla müsaade etmediklerini belirten Yldrm, öyle devam etti:

Türkiyenin bats ile dousu arasnda hiç ama hiç fark gözetmedik. Her bölgemize ihtiyac dorultusunda hizmet götürdük, tevikler yaptk. Yllarca ihmal edilen konular ele aldk, hepsini çözdük. Kardelik köprüleri yaptk, red ve inkar politikasn kabul etmedik. Biz anamzn, babamzn kim olduunu seçmiyoruz. Bizi yaratan Rabbimizdir. Peygamberimiz, kitabmz bir. ster Kürt ister Türk ister esmer, sarn olalm, ister mavi gözlü olalm ister ela gözlü olalm. Farkllklarmz her zaman bizim zenginliimizdir.

Özgürlükler ve haklar konusunda asla taviz vermeyeceiz

Babakan Yldrm, farkllklarn olabileceini ama gözlerden akan yan renginin ayn, acnn, sevincin ortak olduunu vurgulad.

Üstünlerin hukukunu deil hukukun üstünlüünü benimsediklerine dikkati çeken Yldrm, Özgürlükler ve haklar konusunda asla taviz vermeyeceiz. Güvenlik esastr ama en kutsal hak yaam hakkdr. Güvenlik esastr ama güvenlik uruna özgürlüklerden asla vazgeçmek yoktur. Sonuna kadar özgürlük. Kürtlüünüz ile iftihar edin, Arapsanz Araplnz ile övünün ama bir eyi unutmayalm. Ay yldzl bayramz hepimizindir, 81 milyonundur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlettir bizi balayan. Gerisi bizim zenginliimizdir. ifadesini kulland.

PKK ve FETÖ

rnaktan Vana Siirt üzerinden geçecek yola ancak yeni balayabildiklerini aktaran Yldrm, unlar kaydetti:

Niye gecikti? Terör yüzünden. Terör kaynaklarmz kuruttu, kalknmamz geciktirdi. Terör evlatlarmzn, gençlerimizin geleceini karartt. Peki bu teröristler ne diyor? Biz Kürtlerin sorunlarn takip ediyoruz, çözüyoruz diyorlar. Kürtlerin sorunlaryla bunlarn alakas yok. Kürtlerin damlarn balarna ykyorlar. Hatrlayn, Diyarbakr, rnak, dil, Nusaybinde sizin evlerini banza ykan bunlar deil mi? Bakn ben bir ey söyleyeyim. PKK denen proje örgütün, bölücü örgütün Kürtler diye bir sorunu yok. Sorun ne biliyor musunuz? Kürtlerin de Türklerin de bu milletin PKK, FETÖ gibi bir sorunu var. Bu sorunu kökünden çözmek için gereken neyse yapyoruz. Terör sorununu çözmek için sivil vatandalarmz ve hain teröristleri birbirinden tamamen ayryoruz. Bizim sorunumuz bu PKKy milletle aramzdan çkarmak. Bunu da çkardk elhamdülillah.

Yavrularmz gelecee bakyor, daa bakmyor

Yldrm, terörün iddet sarmalnda en fazla acy Kürtlerin çektiini, en fazla Kürt gençlerin katledildiini hatrlatt.

Babakan Yldrm, çocuklar kandrarak daa çkaranlar en çok bu memleketin evlatlarna zarar vermediler mi? imdi artk daa çkaramyorlar. Daa çklar bitti. Yavrularmz gelecee bakyor, daa bakmyor. çünkü dada gözya, zulüm var. diye konutu.

Bunlarn vatan, bayrak, millet sevgisi yok

Terörün can evinden vurduu analarn aclarnn dinmesini istediini belirten Yldrm, öyle devam etti:

24 Mays 2016da Babakan olarak tayin edildiimde, bölücü terörü bu milletin gündeminden çkaracaz, milletim rahat olsun dedim. Bugün terör Türkiyenin gündeminden çkmtr, Siirtin gündeminden de çkmtr. Annelerin gözyalarn dindirecek ve terörün gençlerimizi kullanmasna müsaade etmeyeceiz. Artk evlatlarnz kandramyorlar, daa çkaramyorlar, çkaramayacaklar. Devlet ile millet arasna fitne tohumlar bundan sonra ekemeyecekler. Aramza giremeyecekler. Kürt kardeimin gönlüne sevgi, samimiyet ekiyoruz. Kardeliin filizlendiini de burada görüyorum. Mesele vallahi de billahi de Kürt meselesi deil. Mesele Türkiyenin güçlenerek büyümesini geciktirme, mesele Türk insannn zenginliinin, her alanda gelimesinin hazmedilememesi.

Bu örgütlerin proje örgütü olduunu, bunlarn ipinin dardakilerin elinde bulunduunu vurgulayan Yldrm, Bunlarn asla ve asla vatan, bayrak, millet sevgisi yok. Bunlar öldürmekten, kandan, zulümden baka hiçbir ey bilmezler, hiçbir i yapmazlar. Hiçbir sorun büyüyen Türkiyeyi engellemeye çalan küresel güçlerle çözülmez. Küresel güçler sadece sorunlar daha da artrr. Varsa sorunumuz yine kendimiz çözeceiz. Beraber konuacaz, çalacaz. Sorunlarmz birlikte çözeceiz. Biz bize benzeriz. Birlikte deerliyiz, anlamlyz, hep birlikte Türkiyeyiz. diye konutu.

Siirt Havaliman tamamen yenilecek

Siirtlilere bir müjdesi olduu söyleyen Yldrm, Siirt Havalimannn tamamen yenileceini, yaz k, iyi havada kötü havada artk havalimannn açk olacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git