Teröristlere şehit dedi ceza istemi netleşmeye başladı

PKK'lı teröristlere şehit diyen HDP Eş Genel Başkanı Fİgen Yüksekdağ 10 yıl hapis istemi ile yargılanacak. eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında, "terör örgütü propagandası yaptığı", "suçu ve suçluyu övdüğü" gerekçesiyle 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 26.07.2017 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKl teröristlere ehit diyen HDP E Genel Bakan Fgen Yüksekda 10 yl hapis istemi ile yarglanacak. eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekda hakknda, terör örgütü propagandas yapt, suçu ve suçluyu övdüü gerekçesiyle 10 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Yargtay Cumhuriyet Basavclnca hakknda kesinleen hapis cezas nedeniyle parti üyelii düürülen eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekda hakknda, terör örgütü propagandas yapmak ile suçu ve suçluyu övmek suçlarndan 10 yla kadar hapis cezas talep edildi.

Van Cumhuriyet Basavcl, Yüksekdan, kentte 9 Nisan 2016da katld HDP 1. Olaan Kongresinde yapt konumayla ilgili yürüttüü soruturmay tamamlad. Hazrlanan iddianame, Van 2. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Yüksekdan konumasnda, çatmalarda öldürülen PKKl teröristlere ehit diyerek terör örgütünün propagandasn yapt, örgütün cebir ve iddet içeren yöntemlerini meru göstermeye çalt belirtildi. ddianamede, Yüksekda hakknda terör örgütü propagandas yapmak ile suçu ve suçluyu övmek suçlarndan 10 yla kadar hapis cezas istendi.

Terörün, cebir ve iddet kullanarak, bask, korkutma, yldrma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen cumhuriyetin niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüünü bozmak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve cumhuriyetin varln tehlikeye düürmek, kamu düzenini veya genel sal bozmak amacyla bir örgüte mensup kii ya da kiilerce giriilecek her türlü suç içeren eylemler olduunun bildirildii iddianamede, bu amaç için terör örgütü kuran, yöneten ve üye olanlarn Türk Ceza Kanununun 314. maddesi hükümlerince cezalandrlaca kaydedildi.

Sözde bamsz bir devlet kurmaya yönelik hedefine ulamak için kullanlabilecei birden çok silahl ve örgütlü eleman bulunan, bu dorultuda terör eylemlerine bavuran PKK/KCKnn, Terörle Mücadele Kanunu kapsamnda bir terör örgütü olduunun ifade edildii iddianamede, Avrupa Konseyinde yaymlanan tüzükler, ABDnin yabanc terörist organizasyonlar listesi, BM terörle mücadele kararlar, AB, NATO gibi uluslararas kurulular ve birçok devlet tarafndan da PKKnn terör örgütü olarak kabul edildii anlatld.

ddianamede, TBMM tarafndan milletvekillii düürülen Yüksekdan ifadesinde, kongrede yapt konumada suç kastnn olmad ve atl suçlamay kabul etmedii belirtildi.

TERÖRSTLERE EHT DED

Yüksekdan halen baka bir suçtan dolay tutuklu bulunduunun anmsatld iddianamede, u ifadelere yer verildi:

üphelinin konumas içeriindeki sözlerle terör örgütü PKK mensuplarn ehit diye nitelendirerek merulatrmaya çalt, iledii suçtan dolay örgüt mensuplarn alenen övdüü konumann yapld yer ve zaman itibaryla kamu düzeni açsndan açk ve yakn bir tehlikenin ortaya çkt anlalmaktadr. Ayrca terör örgütünün cebir, iddet veya tehdit içeren yöntemlerini meru gösterecek veya övecek ya da bu söylemlere bavurmay tevik edecek ekilde propagandasn yapmtr. Bu nedenlerle üphelinin yarglamasnn yaplarak, eylemine uyan sevk maddeleri uyarnca cezalandrlmas talep olunur. AA

Ana Sayfaya Git