Teröristlerin korkulu rüyası; 'Şimşekler Taburu'

Van'da, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde 1996'da kurulan 'Şimşekler Taburu'nda görevli güvenlik güçleri, omuz omuza vererek, yaz kış demeden operasyonları aralıksız sürdürüyor. Van Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ayhan Kahraman, başarılı operasyonlarla teröre büyük darbe vuran 'Şimşekler Taburu'nun, teröristlerin korkulu rüyası olduğunu belirtti.

Haberler 27.02.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

imekler Taburu, 25 yl önce Van l Jandarma Komutanl bünyesinde kuruldu. Terörle mücadelede en ön saflarda yer alan güvenlik korucular, corafi koullar zor bölgelerde bir yandan kar ve souk hava ile mücadele ederken, bir yandan da teröristleri bulmak, etkisiz hale getirmek ve kullandklar snak ile barnaklar imha etmek için güvenlik güçleri ile birlikte operasyonlara katlyor. Ülke genelinde bugüne kadar 3 binin üzerinde güvenlik korucusu, ehit olurken, 48 ehit veren imekler Taburu, dalarla çevrili ve kar kalnlnn yer yer yarm metreyi at krsal bölgedeki operasyonlara katlmann yan sra teröristlerin tuzaklarn ortaya çkarmak için büyük çaba sarf edip, mayn arama- tarama çalmas yapyor.

HANLERN NLERNE GRYORUZ

Güvenlik korucular ile birlikte operasyona çkan Van Güvenlik Korucular ehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Bakan Ayhan Kahraman, l Jandarma Komutanl bünyesinde kurulan imekler Taburunun, teröristlerin korkulu rüyas olduunu söyledi. Güvenlik koruculuu tekilat mensubu olmaktan büyük gurur duyduunu belirten Kahraman Bizler ülkemizin üçüncü büyük silahl gücü olup, bölücü terör örgütü mensuplarna yönelik yaplan operasyonlarda ve vatan savunmasnda her zaman en ön saflarda askerimiz ve polisimiz gibi yerimizi alm ve her zaman hazr olma ülküsünü kendine iar edinmi neferleriz. Bu tekilat mensubunun her bir bireyi vatan uruna serden geçmi ve gerektiinde cann seve seve feda edebilecek canlardr. Güvenlik korucular, bu terör örgütü mensubu olan hainlerin inlerine girmitir, her operasyonda var oldular ve var olmaya devam edecekler. Bizler, devletimizin bize görev buyurduu Suriyede vard rnakta, Vanda, Hakkaride ve Hatayda da varz ve var olmaya devam edeceiz. Milattan önce 209da Metehann kurduu köklü Türk ordu sisteminin disiplin terbiyesini içinde barndran bu tekilat; dosta güven, dümana korku salmaya muktedirdir. Türk ordusu muazzam gücüne ramen hiçbir zaman aman dileyene zulüm yapmam bir tekilattr diye konutu.

Ayhan Kahraman, Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde 13 kiiyi ehit eden terör örgütü PKKy lanetledi. Kahraman, Gara operasyonu kanttr. Bu muazzam güç, yapt hiçbir operasyonda sivilleri hedef almam, aksine onlarn can güvenliini her zaman birinci öncelik kabul etmitir. Ancak bölücü terör örgütü, gerçek yüzünü, ne kadar alçak, zalim olduunu bir kez daha göstermitir. Amaçlarnn kan ve gözya olduunu kantlam ve neticede 13 kardeimizi ehit etmitir. Bu menfur olay, her Türk vatanda gibi güvenlik korucularn da derinden üzmütür; ama neticede biz dalarn kartallar operasyonlara çkm ve vatan savunmasnda yerimizi alm bulunmaktayz. ehit edilen vatandalarmza Allahtan rahmet diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git