Terörle anılan ilçede kadınlar organik oyuncaklar üretiyor

Yıllardan bu yana terörün hakim olduğu Batman’ın Sason ilçesinde şimdilerde Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) sayesinde kadınlar hem el becerilerini geliştiriyor hem de ürettikleri ürünlerle aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Haberler 12.08.2018 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllarca terör örgütü PKKnn basks altnda kalan Sason halk, hükümetin terörle mücadelede yürüttüü baarl çalmalar sayesinde imdi daha özgür bir yapya kavutu. Genç yal onlarca kadn Sasonda hizmete giren çATOM ile birlikte hem sosyal hayata karyor hem de kazanç salyor. çATOMda çocuklar için organik oyuncak bebek üreten 60 yandaki kursiyer Aynur çelik, çalmann yann olmadn söyleyerek çocuklar için oyuncaklar yaptklarn belirtti. çocuklarn organik bebeklerle oynamasn istediini söyleyen çelik, Bebek oyuncaklar yapyoruz. Torunlarmz, çocuklarmzn bu organik bebeklerle oynamasn istiyoruz. Zararl eylerle oynamasn istiyoruz. Yeni doacak bebeklerimiz için daha organik eyleri örenmeye çalyoruz. Burada arkadalklar kuruyoruz. çalmann ya yoktur. 15 yandakiler gelebilir, 50-60 yandakiler de burada gelip çalabiliyorlar. Bu yatan sonra evde oturmaktan sklyoruz. Gidip geliyoruz. Bizim için iyi oluyor dedi.

130 KADIN çATOMDA KURS GÖRÜYOR

Sasonda yeni hizmete giren çATOMda 130a yakn kadn kursiyerin eitim aldn belirten çATOM Sorumlusu Muhsine Bozkurt, kadnlara yönelik el sanatlar kurslar verdiklerini söyledi. Yürüttükleri çalmalar hakknda HA muhabirine bilgi veren Bozkurt, Binamz yeni kuruldu. Yeni kurulmasna ramen youn bir katlm oldu. uanda el sanatlar kursumuz var. çocuk oyun odamz var. Tak tasarm var. Bu binay açmaktaki amacmz, kadnlarmzn daha çok evden çkp istihdama yönelik el becerilerini kazandrmak, sosyal anlamda kaynatrmaktr. Sason mahrum bir bölge ve kadnlarmz çok rahat çkamazken, uanda çATOMda 130a yakn kadn var. Yeni kurulduumuz için uanda el sanatlarnda el becerilerini gelitiriyorlar. Zaman zaman kahvalt kaynamas, eitim ve salk arlkl programlarmz oluyor. Bu hizmetlerimiz daha ileriki zamanda devam edecektir diye konutu.

PROJELERN DEVAMINI BEKLYORUZ

Sasondaki çATOM bünyesinde el sanatlar kurslarna katlan kursiyerlerden Meneke Akn, projelerin devamn beklediklerini söyledi. Akn, Douda i olanaklar çok kstl. Bölgemizin artlarna ramen böyle bir yerin açlmas bizim için ve tüm bayanlar için çok iyi oldu. Bayanlar burada i olanaklarna sahip deiller, rahatlkla dar çkamyorlar. Maddiyattan çok bayanlarn böyle projelerde yer almas herkes için çok iyi oldu ve memnunuz. Projede emei geçen cumhurbakanmz, kaymakamlmz ve GAP Projesi için herkese teekkürlerimizi buradan iletiyoruz ve bu projelerin devamn bekliyoruz eklinde konutu.

KUR DESTEKL KURSLAR AçILIYOR

Sason çATOM bünyesinde açlan kurslarn KUR destekli olduunu belirten Tak Tasarm Kurs Eitmeni Sevgi Cihan, kursiyerlerin hem el becerilerini gelitirdiini hem de aile bütçesine katk saladklarn belirtti. Kurslar hakknda bilgi veren Eitmen Sevgi Cihan, Kursiyerlerimize burada KUR destei bulunmakta. Hem evlerine katkda bulunuyorlar hem de el becerilerini gelitiriyorlar. Onlar için de güzel bir avantaj oluyor. Evlerinden çkp geni bir arkada kitlesine sahip oluyorlar hem de streslerini atyorlar. uan 25 örencimiz var. 3e ayrdk örencilerimizi. Kimisi çocuklara yönelik oyuncaklar yapyor organik oluyorlar. Tezhip dersimiz var. Onlarda ayr bir grup oluyor. Ayrca tak tasarmmz var. 3e ayrdk ve her biri kendine düen görevi yapyor. Amacmz kadn ve kzlara yönelik katlmn daha fazla olmas ve bunun ileride istihdama dönütürülmesidir. Birde stres atmalar bizim için özellikle daha önemli dedi.
Ana Sayfaya Git