Terörle mücadele PKK'nın kırsal kolunda devam edecek

PKK terör örgütünün çökertilmesi yönünde yapılan çalışmalar Bakanlar Kurulu toplantısında konuşuldu

Haberler 17.11.2016 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlar Kurulu ve devlet zirvesinde toplanan devlet büyüklerinin terörle mücadele kapsamnda yapt açklamalarda, gelinen son duruma deinildi.

15 TEMMUZ DÖNÜM NOKTASI

Terörle mücadele konusunda çok önemli mesafeler alnd. 15 Temmuz darbe giriimi sonras PKK ile ibirlii yapan FETÖcü askerlerin TSKdan ihraç edilmesi ile birlikte bölgede büyük bir temizlik yaplabildi. Önce ehirler temizlendi. Arkasndan da krsalda ayn ey balad. PKKnn lojistik, geçi, barnak gibi amaçlarla kulland 12 noktaya yönelik kapsaml operasyonlar yapld. Özellikle son aylardaki bu operasyonlar sonras kanl terör örgütü PKK, krsalda ve ehirlerde eylem yapamaz hale geldi. Kayyum atamalar nedeniyle vatanda sokaa dökmek istedi, bunu da baaramad. ehirler ve krsalda eylem yapamayan örgüt bu nedenle Derik Kaymakamna yönelik saldr gibi nokta bombal saldrlar yöneldi.

HEDEF YÖNETCLER

Bundan sonraki hedef ise örgütün tamamen çökertilmesi ve silahlarn brakmas olacak. Bunu salamak için ise PKK il, ilçe, bölge yöneticileri bata olmak üzere yönetim kademesinde bulunan isimler için nokta paket operasyonlar yaplacak. Yönetim kadrosu temizlenerek örgüt nefes alamaz hale gelecek. Örgüte silah brakmaktan baka çaresi kalmayacak.

SABAH

Ana Sayfaya Git