"Teslim olun" çağrısı yapıldı

Diyarbakır annelerinden evlatlarına "teslim ol" çağrısı

Haberler 31.10.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan aileler evlatlarna güvenlik güçlerine teslim ol çars yapt.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 424üncü gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Mevlüde Üçda, olu Ramazan için oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

Oturma eylemiyle hakl davasnn peinde olduunu dile getiren Üçda, çocuklarn terör örgütü PKKdan kurtarmak için eyleme devam ettiklerini belirtti.

Üçda, çocuum Elazda Kuran kursuna gidiyordu. çocuumu kandrdnz, benden koparp, götürdünüz. Sesini bile bana duyurmadnz. ifadesini kulland.

Oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Üçda, Olum o zalimlerin elinde kalma. Ramazan sen gelene kadar oturacam. Sen gelmeyene kadar bu eylemi brakmayacam. Gel, güvenlik güçlerine teslim ol. diye konutu.

Evlatlarna teslim ol çars

stanbulda 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemi yapan evket Bingöl ise tek amaçlarnn çocuklarna kavumak olduunu aktard.

HDP il binasnda bulunanlar ve binaya girenler müzik çalarak, iaretle ya da sözlü olarak sürekli bizi tahrik ediyor. ifadesini kullanan Bingöl, unlar kaydetti:

Devletimiz öyle büyük ki; bu çocuklar onlara brakmayacak. çocuklarmz buradan almadan gitmeyeceiz. HDP bu hesab bir gün verecek. çocuklarmzn gölgelerine saklanyorlar. çocuklarmz almadan kesinlikle buradan gitmeyeceiz. HDP milletvekilleri de biraz ellerini vicdanlarna koysunlar.

Baba Bingöl evladna seslenerek, Olum korkma, Türk askerini, Türk polisini görüyorsan kaç, teslim ol. Ne artta olursa olsun. Ölümle bile seni tehdit ederlerse korkma kaç. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git