Test sonucu pozitif çıktı, soluğu hastanede aldı

İstanbul'dan Diyarbakır'a gelen yolcu otobüsünde bulunan Süreyya Ç., Kovid-19 testinin pozitif çıktığını öğrenince otobüsle hastaneye götürüldü. Yoluna devam eden otobüs ise yolcuların testinin yapılması için Bolu'da durduruldu.

Haberler 05.06.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulda 2 gün önce Kovid-19 testi yaptran ve sonucu çkmadan önceki gün Diyarbakra doru otobüsle yola çkan Süreyya ç., yolda kendisini arayan kiiden testinin pozitif çktn örendi. Süreyya ç. durumu muavine bildirince otobüs oförü de yal kadn otobüsle Sakarya Üniversitesi Eitim ve Aratrma Hastanesine götürdü. Yal kadn burada karantinaya alnd.

Otobüs ise tekrar Diyarbakra doru gelmek üzere yola çkt. Bunun üzerine emniyet ekipleri durumu Boludaki polise bildirdi. Otobüs sürücüsüne de bilgi verilirken, Bolu gielerinde polis ve salk ekipleri beklemeye balad. Otobüs, Boluda TEM yolu Bat gielerinde durduruldu. Otobüs, Refika Baysal Toplum Sal Merkezine götürüldü.

OTOBÜSTEKLERE BOLUDA KORONAVRÜS TEST YAPILDI

Otobüste bulunan 5i çocuk 27 yolcu ile 3 personele, araçtan srayla indirilip koronavirüs testi yapld. Otobüstekiler, daha sonra yollarna devam etti. Yaplan testlerin sonuçlarnn yolcularn bulunduklar illerdeki Salk Müdürlüklerine bildirilecei örenildi. Otobüsün Diyarbakra giderken, Adana ve anlurfada da yolcu indirecei belirtildi.

KORONAVRÜS çIKAN KADIN, MUAVN ALNINDAN ÖPÜP, 50 TL VERM

Otobüsün muavini Zafer Demir, koronavirüs pozitif olduunu örendikten sonra yal kadn Sakaryada hastaneye braktklarn ifade ederek, kadnn kendisini alnndan öptüünü ve 50 TL bahi verdiini söyledi. Demir, olay öyle anlatt:

Temas oldu bana. çantasn alrken yardmc oldum. Kendisine hürmet gösterince kan kaynad. Telefonuyla oluyla falan konutum. 2 tane çocuum var. Onlar için korkuyorum. çünkü temas halindeydim. Eldiven yoktu. Maske yoktu. Arac temizlemitim. O yüzden unuttum maske ve eldiven takmay. Onu hastaneye braktk. Teyzeye valizlerini falan aldm için beni olu gibi gördü heralde 50 TL harçlk verdi, alnmdan da öptü. Allah yardmcs olsun. Ona Rabbim inallah ifa verir.

OTOBÜS OFÖRÜ: BZE BOLUYA GDN ORADA TESTNZ ALACAKLAR DEDLER

Otobüs oförü afi Güzel ise, stanbuldan bindi. Sapanca gielerinde doktor telefon açt. Sizin yolcunun testi pozitif çkm. En yakn hastaneye gitmeniz lazm dedi. Biz de Sakarya Eitim Aratrmaya gittik. Kadn indirdiler. Siz gidin en yakn yerde test olmanz lazm dediler. Sonra telefon açtlar ve Boluya girin orada testlerini alacaklar dediler diye konutu.

Ana Sayfaya Git