TGK 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı Konya’da yapıldı!

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 24. Başkanlar Kurulu Konya’da gerçekleştirildi. Diyarbakır’dan Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, yerel gazetelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve çözüm yolları tartışıldı.

Haberler 16.05.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 24. Bakanlar Kurulu Toplants Konya Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliinde gerçekletirildi. 12-15 Mays tarihleri arasnda yaplan toplantya, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Bakan Nuri Kolayl, Anadolu Gazeteciler Federasyonu (ANAGF) Genel Bakan Sefa Özdemir, Dou Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) Genel Bakan Feridun Fazl Özsoy, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Bakan Gaye Cokun, Ege Gazeteciler Federasyonu (EGF) Genel Bakan Cem Kaytan, Güney Dou Gazeteciler Federasyonu (GDGF) Genel Bakan Mehmet çelik, ç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GF) Genel Bakan Adem Alemdar, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Genel Bakan Erdoan Erien, Marmara Gazeteciler Federasyonu (MGF) Genel Bakan Ramazan Demir ve Gazeteciler Cemiyet Bakanlar ile temsilcileri katld.

EHRMZ ADINA BÜYÜK BR ZENGNLKTR

Toplantda 9 ilin Dernek yöneticilerinin yer ald Güneydou Anadolu Bölgesi Federasyonu da yer ald. Diyarbakr Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei Yönetim Kurulu üyeleri Mesut Fidançiçek, hsan Özdemir ve ehmus Kzlarslannn temsil ettii toplantlarda, yerel gazetelerin yaad ekonomik skntlar ve çözüm yollar tartld. Programda konuan Vali Özkan; Konyamza ho geldiniz. Böylesine nitelikli insanlarla bu toplantnn limizde icra ediliyor olmasndan ve sizlerle birlikte olmaktan duyduum memnuniyeti ifade etmek isterim. Teknolojik gelimelerin de etkisiyle toplumsal beklentilerin de deitii dinamik süreçte tüm kurumlar insanlarn ihtiyaçlarna göre refleks gelitirmektedir. Tüm sektörlerle alakadar olan basn kurumunun da bu dinamik süreçte önemi dahada artmaktadr. Basn kurulularmzn kamu yararn esas alarak daha kurumsal bir yapya büründürülmesi amacna hizmet edecek olan bu toplant ehrimiz adna büyük bir zenginliktir. Konyamzdan bahsedecek olursak; ilk olarak hem bitkisel, hem hayvansal üretimi ile krsal kalknmada örneklik tekil eden stratejik önemi kabul edilmi bir tarm ehridir. Ayn zamanda sanayi geliimi ile de küresel düzeyde kabul görmü gelime trendini yakalamtr.. Tüm bunlarn yannda tarih, kültür ve turizm açsndan ehrimizin zenginliine zaten müahede ediyorsunuz dedi.

YEREL KALKINMADA BASINIMIZIN çOK ÖNEML GÖREVLER VARDIR

Bilgi edinme hakknn anayasal ve temel özgürlüklerden birisi olduuna vurgu yapan Vali Özkan; Bu hakkn temsilcileri olarak misyonunuz ayn zamanda kamu özgürlüklerinin güvencesi olmaktr. Bir ehrin yerel basn dediimizde, belli bir mahalde toplumla en çok alakadar olan günlük hayatn içinde her alana dokunan sizler akla gelirsiniz. Yerelde; hem insanlarn bilgi edinme haklarn kullanmada öncü olma hem de yerel kalknmada basnmzn çok önemli görevleri vardr. Bireysel ve toplumsal geliim açsndan yerel basnn, imkn ve kabiliyetlerinin gelitirilmesi ve sürdürülebilir bir yapya ulamas açsndan hepimize düen vazifeler olduunu biliyoruz. Yerel basnn kamu hizmetini odana alarak gelecekteki riskleri bertaraf etmede bu tür mesleki istiarelerin önemi aikrdr. nallah bu toplant, tecrübelerin paylalmas ile hedeflerin tahakkuk ettirilmesi için bir imkn olacak ve toplant sonras önemli çktlar salanacaktr. Toplantnn mesleki gelime ve kamu özgürlüklerini güvence altna almaya vesile olmasn diliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git