Thodex vurgunu boyut kazanıyor

Thodex kripto para borsasıyla yaklaşık 400 bin kullanıcının toplamda 2 milyar dolarıyla Arnavutluk’a kaçtığı iddia edilen Faruk Fatih Özer’in emekli bir polisi yakın koruma tuttuğu, işlerinin kötü gittiği son dönemde de korumasını yanından hiç ayırmadığı ortaya çıktı. Öte yandan Faruk Fatih Özer'in yakalama kararı çıkarılan kız kardeşi Serap Özer İstanbul ve Kocaeli Emniyeti'nin yaptığı ortak operasyonda Kocaeli'de yakalanarak gözaltına alındı.

Haberler 26.04.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özerin 8 ay önce Maslaktaki bir plazada ayl 15 bin TLye bir home ofis kiralad, ilerini buradan yürüttüü örenildi. Aralarnda milyonluk araçlarn da olduu otomobilleri de rezidansn garajndayd. Özerin Arnavutluka kaçarken geride brakt otomobillerinin kendi üzerine kaytl olmadklar tespit edildi.

Yaklak 1 ay önce koronavirüse yakalanan Faruk Fatih Özer, kendisiyle ayn zamanda koronaya yakalanan baka bir irketten orta MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklnn olu Mert Sancaklnn rezidans dairesinde karantinada kald örenildi.

120 ÜLKEDE FAALYET

Thodex soruturmasn yürüten Anadolu Cumhuriyet Basavcl da son gelimeleri yapt bir açklamada paylat. Açklamada, Faruk Fatih Özerin irketinin 120den fazla ülkede faaliyet gösterdii anlatld. Thodex soruturmas kapsamnda 9 ilde 65 kiinin gözaltna alnd, 15 kiinin ise arand belirtildi.

Açklamada, Cumhuriyet Basavclmzn talebi üzerine stanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliinin 2021/2680 sayl kararyla üpheli Faruk Fatih Özer hakknda tutuklamaya yönelik yakalama karar çkarlm ve ahsn uluslararas düzeyde (krmz bültenle) aranp yakalanmasn salamak amacyla gerekli adli giriimler yaplmtr.

Mahkeme karar üzerine Adalet Bakanlnca gerekli yasal prosedürler iletilerek ahs hakknda krmz bülten çkarlm, Arnavutluka gittii belirlenen ahsn Arnavutluktan iadesi istenmitir. Ayrca ad geçen irkete ve üpheli ahsa ait banka hesaplarna tedbir konulmutur denildi. Soruturma dosyasndan szan bilgilere göre, gözaltna alnanlarn tümü irket çalanlar ve Faruk Fatih Özerle irtibat bulunan kiiler.

AABEY VE KIZ KARDE YAKALANDI

KRPTO para dolandrcl ile ilgili Thodex isimli irkete yaplan soruturma kapsamnda Faruk Fatih Özerin yakalama karar çkarlan kz kardei Serap Özer stanbul ve Kocaeli Emniyetinin yapt ortak operasyonda Kocaelide yakalanarak gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git