Thodex’e açılan belirsiz alacak davası kabul edildi

Kripto para borsası Thodex şirketinden kripto para satın alarak mağdur olduğunu belirten S.K. yatırdığı bedele ilişkin zararının giderilmesi için açtığı belirsiz alacak davası kabul edildi. Mahkeme, Türkiye Bankalar Birliği'ne müzekkere yazılarak Thodex Şirketi'nin tüm hesaplarının mevduat bilgilerinin gönderilmesine karar verdi.

Haberler 10.05.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi dosya üzerinden inceleme yapt. Mahkeme, daval Thodex irketinin açlan bu dava dilekçesinin kendilerine tebliinden itibaren 2 hafta içinde davaya kar cevap dilekçesi ile ilk itirazlarn sunmalar için süre verilmesine karar verdi. Thodexin kulland bankalara müzekkere yazlmasna da karar veren mahkeme, davac tarafn daval Thodex hesabna yapt ödemelere ilikin banka dekontlarnn istenmesini kararlatrd.

HESAPLAR NCELENYOR

Türkiye Bankalar Birliine müzekkere yazlarak Thodexin tüm hesaplarnn mevduat bilgilerinin gönderilmesi kararda istendi. Mahkeme, davac vekilinin, daval irket olan Thodexin tespit edilecek her türlü tanr tanmaz mal varl ile alacak haklarna ve banka hesaplarna tedbir konmas talebinin ise daval avukatn gerekli belgeleri sunduktan sonra deerlendirilmesine hükmetti. Mahkeme, ön inceleme durumasnn ise ileride yaplmasna karar verdi.

NE OLMUTU?

Thodex maduru olduunu belirten S.K., 160 bin lira deerinde kripto para aldktan sonra sanal cüzdanna ulaamad gerekçesiyle avukat Sinan Keskin araclyla Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesine belirsiz alacak davas açmt. Dilekçede daval Thodexin hizmet sözlemesine uymad belirtilerek, ivedilikle Thodexin tespit edilecek her türlü tanr ve tanmaz malvarl ile alacak haklarna ve banka hesaplarna ihtiyar tedbir konularak üçüncü kiilere devrinin önlenmesi talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git