Thodex’e belirsiz alacak davası açıldı

Thodex mağduru olduğunu belirten S.K., 160 bin lira değerinde kripto para aldıktan sonra sanal cüzdanına ulaşamadığı gerekçesiyle avukatı Sinan Keskin aracılığıyla Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne belirsiz alacak davası açtı. Dilekçede davalı Thodex’in hizmet sözleşmesine uymadığı belirtilerek, ivedilikle Thodex’in tespit edilecek her türlü taşınır ve taşınmaz malvarlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına ihtiyarı tedbir konularak üçüncü kişilere devrinin önlenmesi talep edildi.

Haberler 27.04.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

THODEX ADIYLA FAALYET GÖSTERYORDU

Avukat Sinan Keskin müvekkili S.K. adna Thodex irketi hakknda Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesine dava dilekçesi sundu. Dilekçede 2017 ylnda Faruk Fatih Özer tarafndan kurulan Thodex adyla internet ortamnda faaliyet gösteren Koineks Teknoloji A..nin kripto parann alm ve satm konusunda yatrmclara arac kurum niteliinde hizmet veren bir ticari irket olarak ilgili ticaret sicilinde yer ald belirtildi.

SANAL CÜZDANINA ULAAMADI

Dilekçede, S.K.nin Thodex üzerinden 160 bin lira deerinde çeitli kripto para ald kaydedildi. Faruk Fatih Özerin binlerce kiiden ald paralarla yurt dna kaçt belirtilen dilekçede, konuyla ilgili stanbul Anadolu Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulduu ve soruturmann devam ettii ifade edildi. S.K.nin Thodexde satn ald kripto paralar tekrar ayn platformda satamad bildirilen dilekçede Thodexin hakl bir neden olmakszn kapatld ve S.K.nin ilem yapmasnn engellendii vurguland. Thodexte S.K.nin sanal cüzdanna ulaamad kaydedilen dilekçede, daval Thodexin kripto para satma ilemi ad altnda müvekkilden ald paralar, aradaki finansal hizmet sözlemesine aykr bir ekilde kulland, S.K.nin aldatld ve maddi zarara urad kaydedildi.

HTYATI TEDBR KONULMASI TALEP EDLD

Dava dilekçesinde S.K.nin uram olduu zararnn giderilebilmesi ve alacak haklarnn güvece altna alnabilmesi için ivedilikle daval irketin tespit edilecek her türlü tanr ve tanmaz malvarl ile alacak haklarna ve banka hesaplarna ihtiyat tedbir konularak üçüncü kiilere devrinin önlenmesi talep edildi. Dilekçede Bununla birlikte müvekkil kripto para satm bedeli olarak yaklak 160 bin lira tutarnda bir ödeme yapmsa da kripto para birimlerinin piyasa deerinin, anlk olarak ve geni kapsaml deikenlik göstermesi nedeniyle, müvekkilin satn ald kripto parann u an ki Türk Liras karlnn tarafmzca hesaplanmas ve belirlenebilmesi mümkün deildir denildi.

MKTARIN TAM TESPT çN BLRK NCELEMES TALEP EDLD

Avukat Sinan Keskin, belirsiz alacak kapsamnda dava açlma zorunluluunun hasl olduu belirtilerek mahkemeden dava konusu alacak miktarnn tam ekilde tespit edilebilmesi adna bilirkii incelemesi yaplmasn talep etti. Dilekçenin sonuç ve talep ksmnda ise sözlemeye aykr davranan daval irket aleyhinde belirsiz alacak kapsamnda ve fazlaya ilikin haklarn sakl kalmas kaydyla imdilik bin lira ödenmesi ve daval irketin tespit edilecek malvarlna tedbir konulmasna karar verilmesi talep edildi.

Ana Sayfaya Git