Thodex'in yazılımcılarından Oral Çınar adli kontrolle serbest bırakıldı

Kripto para borsası Thodex'le ilgili yürütülen soruşturmada şirketin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap ile yazılımcı Oral Çınar yakalanmıştı. Oral Çınar, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince, hakkında yurt dışına çıkmamak şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak, serbest bırakıldı.

Haberler 19.05.2021 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Anadolu Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda daha önce ifadeleri alnan irket çalanlar, Faruk Fatih Özerin bu ite yalnz olmadn, firari üpheli irket yöneticileriyle ortak hareket ettiklerini düündüklerini anlattlar. üpheliler dolandrclktan haberdar olmadklarn ama bu durumun Özerin de aralarnda olduu irket yöneticilerinin ortak plan olduunu savundular. fadeler sonras, yazlmc Oral çnar, finans departmannda çalan Rana Azap ve tutuklu üpheliler arasnda yer alan abi Güven Özerin ei Zuhal Özerin soruturmada 3 kritik isim olduu belirlendi.

Anadolu Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda firari bulunan Oral çnar, gözaltna alnd. Emniyetteki ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan Kartaldaki Anadolu Adalet Sarayna getirilen üpheli çnar, burada savcya ifade verdi.

Savclk, ifade vermesinin ardndan Biliim sistemleri banka veya kredi kurumlarnn araç olarak kullanlmas suretiyle dolandrclk, Tacir veya irket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandrcl ve Suç ilemek amacyla kurulan örgüte üye olmak suçlarndan yurt dna çkmamak eklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanmas talebiyle hakimlie sevk etti.

ADL KONTROL TEDBR UYGULANDI

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimlii, sorgusunun ardndan üpheli çnar Biliim sistemleri banka veya kredi kurumlarnn araç olarak kullanlmas suretiyle dolandrclk, Tacir veya irket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandrcl ve Suç ilemek amacyla kurulan örgüte üye olmak suçlarndan yurt dna çkmamak eklindeki adli kontrol tedbirini uygulayarak serbest brakt.

SORUTURMADA 2 FRAR KALDI

Anadolu Cumhuriyet Basavclnca haklarnda gözalt karar verilen 82 üpheliden aralarnda irketin firari CEOsu Faruk Fatih Özerin kardeleri Güven Özer ve Serap Özerin de bulunduu 6 üpheli tutukland. 37 üpheli ifade vermesinin ardndan serbest braklrken 35 üpheli hakknda da adli kontrol tedbiri uyguland. Emniyete teslim olan irketin finans departmannda çalan Rana Azapn ise bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

FNANS UZMANI SBER UBEDE

Thodex soruturmasnda hakknda gözalt karar bulunan ve irketin finans departmannda çalan Rana Azapn emniyete giderek teslim olduu örenildi. Mevcutlu bir ekilde adliyeye getirilen Azap, savclk talimatyla Gayrettepe Biliim Suçlar ube Müdürlüünde ifadesi alnmak üzere önce Maltepe Cumhuriyet Karakoluna götürüldü.

Siber Suçlarla Mücadele ubesinden gelen polis ekipleri, üpheli Azap karakoldan alarak Gayretepedeki ubeye götürdü.

Savcln üpheli Azapn emniyetteki ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan yarn Anadolu Adalet Sarayna sevk edilmesi talimatn verdii örenildi.

Ana Sayfaya Git