Ticari döviz kredilerinde erken ödeme ücreti sınırlandırıldı

Bankaların, döviz cinsi ya da dövize endeksli ticari kredilerde aldıkları erken ödeme ücreti, vadesine göre erken ödenen tutarın yüzde 2'si ya da yüzde 3'ünü geçemeyecek.

Haberler 12.03.2020 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymlanan Merkez Bankas tebliine göre, ticari TL kredilerin erken ödeme koullarnda bir deiiklik yaplmad. Teblide öyle denildi:

ERKEN ÖDEME ÜCRET

10/2/2020 tarihli ve 31035 sayl Resm Gazetede yaymlanan Bankalarca Ticari Müterilerden Alnabilecek Ücretlere likin Usul ve Esaslar Hakknda Tebli (Say: 2020/4)in 11 inci maddesinin birinci fkrasna kredi borcunun ibaresinden sonra gelmek üzere bir ksmnn ya da ibaresi, ikinci fkrasna kredi borcunun ibaresinden sonra gelmek üzere bir ksmn ya da ibaresi eklenmi ve üçüncü fkras aadaki ekilde deitirilmitir.

Ticari müterinin kredinin tamam için erken ödeme talebinde bulunmas halinde banka bu talebi kabul etmek zorundadr. Bu müteriden Türk liras krediler için alnabilecek erken ödeme ücreti, gerekli faiz ve dier maliyet unsurlarna ilikin indirimler yaplarak hesaplanan ve müteri tarafndan bankaya erken ödenen tutarn, kalan vadesi yirmi dört ay amayan kredilerde yüzde birini, kalan vadesi yirmi dört ay aan kredilerde ise yüzde ikisini geçemez. Döviz cinsi veya dövize endeksli kredilerde söz konusu azami ücretler bir puan artrml olarak uygulanr.

Ana Sayfaya Git