TİKA'dan Filistin'deki Al Razi Hastanesi'ne kuvöz desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Filistin'deki Al Razi Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesine 5 kuvöz desteğinde bulundu.

Haberler 15.10.2018 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk birlii ve Koordinasyon Ajans Bakanl (TKA), Filistinde bebek ölümlerinin en yüksek oranda yaand Cenin bölgesinde hizmet veren Al Razi Hastanesinin yenidoan youn bakm ünitesine 5 kuvöz yardm yapt.

TKAdan yaplan yazl açklamada, istatistiklere göre, Filistin genelinde her bin bebekten yaklak 18inin 1 yana varmadan çeitli sebeplerden hayatn kaybettii hatrlatlarak bebek ölümlerinin en yüksek oranda görüldüü Cenin ehrinde 1990 ylndan bu yana ylda 250 bin kiiye hizmet veren Al Razi Hastanesine kuvöz temin edildii belirtildi.

Yaplan 5 kuvöz yardmyla hastanenin yenidoan ünitesinin kapasitesinin yüzde 40 artrlarak sunduu hizmetlerin kapsam ve kalitesinin yükseltilmesinin hedeflendii belirtilen açklamada, TKAnn Filistin halkn her alanda olduu gibi salk alannda da destekledii vurguland.

Açklamaya göre, özellikle anne çocuk salna ilikin faaliyetlere önem veren ve Filistinde salk alannda Kudüs, Bat eria ve Gazzede birçok projeye imza atan TKA, 30 yatakl Tubas Türk Devlet Hastanesi ve 180 yatakl Gazze Türkiye Filistin Dostluk Hastanesi projeleriyle de iki önemli salk tesisini daha Filistin halkna kazandrd.

TKAnn Filistinde anne çocuk sal, engellilerin yaam artlarnn iyiletirilmesi, salk merkezlerinin hizmet kapasitelerinin artrlmas gibi birçok alanda faaliyetlerine devam ettii vurgulanan açklamada ayrca mart ayndan bu yana Gazzedeki protestolar neticesinde ortaya çkan insani krize yönelik geni çapl ilaç ve tbbi malzeme destei verildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git