Tıkladı kaybetti

Telefonuna gelen mesajı tıklayan kapıcı, 85 gram altın ve 2 bin liradan oldu

Haberler 31.08.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde kapclk yaparak geçimini salayan bir kii telefonuna gelen mesaj tklamasnn ardndan bankasndaki 85 gram altn ve 2 bin lirasndan oldu.

Silvan ilçesinde bir binada kapclk yaparak geçimini salayan 8 çocuk babas Mehmet Maaç (42), yaklak 1 ay önce bir bankadan arandktan sonra tarafna bir mesaj geldii ve kendisi de bu mesajda bulunan linki tklad. Linki tklamasnn ardndan Maaçn altn hesabndan 85 gram altn bozulduunu ve 2 bin liralk da alveri yapldn örendi.

TIKLADI- DOLANDIRILDI

Neye uradn aran Maaç, Yaklak 28 gün önce tanmad bir bayan bankadan aradn söyleyerek, banka araclyla sana bir mesaj gönderiyorum. Dolandrc olsam bu bilgilerini nerden bileceim dedi. Daha sonra ben de bankann ubesine giderek görevli banka memuruyla görütüm. Bana bunlarn dolandrc olduunu söyledi. Ben de telefonu kapatarak müteri hizmetlerini aradm. Banka hesabm bloke ettim. Banka giesine giderek TC kimlik numaram oradaki görevli banka memuruna verdim. Hesabma girdi. Bana senin altn hesabndan 85 gram altn bozulduunu ve 2 bin liralk alveri yaptm söyledi. Ancak ben herhangi bir ilem yapmadm. Konuyla ilgili Silvan Cumhuriyet Basavclna ikayet dilekçesini sunarak dava açtm. 85 gram altn o zaman 44 bin liraya almtm aln terim ve çocuklarmn gelecei için birikimimdi. Ayn saate bankaya giderek, bu ilemlerin dolandrclar tarafnda bu kadar hzl eriim yapmalarna aryorum. Güvendiimiz bankalar da güvensiz. Biz birikimlerimizi ve çocuklarmz geleceini kime emanet edeceiz. Bir güvendiimiz bankalard. Maalesef dolandrclar bir saniyede bankadaki hesaplarmza ulaabiliyor. imdiye kadar bankadan bana herhangi bir olumlu bir cevap gelemedi. Bir an önce maduriyetimin gidermesini istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git