TIR'daki 300 bin sterlin ile ilgili Nejat Daş'a gözaltı

Uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla bir dönem cezaevinde yatan Nejat Daş, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan TIR'da beyan edilmeden yurda sokulan 300 bin İngiliz sterlini ile ilgili olarak polis tarafından İstanbul'da gözaltına alındı. Edirne'ye getirilen Daş'ın sorgusu sürüyor.

Haberler 04.05.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla ube Müdürlüü ekipleri, aldklar bir ihbar üzerine, Kapkuleden Türkiyeye giri yapan ve Almanyadan gelen TIR takibe ald. TIR, polis tarafndan stanbul Büyükçekmeceye kadar izlendi. Bir süre sonra TIRn yanna Nejat Da geldi. Güvenlik güçleri TIR sürücüsü ve Nejat Da yakalayarak gözaltna ald. TIRda yaplan aramada, Türkiyeye sokulurken Kapkule Gümrük Müdürlüüne beyan edilmeyen yaklak 2 milyon 600 bin TL karl olan 300 bin ngiliz Sterlini bulundu. TIR sürücüsü yaplan ilk sorgulamasnda dövizin kendisinin olmadn, sadece tadn ve paralarn sahibi olarak kendisine bir baka isim söylendiini beyan etti.

Gözaltna alndktan sonra, Edirneye getirilen Dan sorgusu Kaçakçlk ve Organize Suçlarla ube Müdürlüünde sürüyor. Dövizin kaynann da aratrld örenildi.

NEJAT DA, UYUTURUCU GEMLER LE BLNYOR

Nejat Da ismi, 1990l yllarda özellikle Akdenizin uluslararas sularnda yakalanan uyuturucu gemileri ile gündeme geldi. O dönemde denizde düzenlenen 2 operasyonda, Ksmetim-1 ve Lucky-S isimli gemiler güvenlik güçlerince uluslararas uyuturucu kaçakçl yaptklar gerekçesiyle basld. Bu basknlarla ilgili hakknda soruturma balatlan Nejat Da, Türkiyeden firar etti. Nejat Da ismi, sonraki yllarda spanyada da uyuturucu trafiini yönettii iddiasyla gündeme geldi. Dan spanyada birkaç defa yakalanarak cezaevine konulup, kefaletle serbest brakld belirtildi.

Ana Sayfaya Git