Today's Zaman'dan istifa eden Bülen Keneş'in yerine Sevgi Akarçeşme atandı!

Today's Zaman'dan istifa eden Bülent Keneş'in yerine genel yayın yönetmenliğine Sevgi Akarçeşme getirildi

Haberler 12.12.2015 - 02:58 Son Güncelleme : 12.12.2015 - 02:58

Todays Zamandan istifa eden Bülent Keneşin yerine genel yayın yönetmenliğine Sevgi Akarçeşme getirildi

2007den beri Todays Zaman Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten ve geçen hafta istifa eden Bülent Keneşin yerine Todays Zaman ve Zaman gazeteleri yazarı Sevgi Akarçeşme atandı.

Bu sabah Atatürk Havalimanında gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen Bülent Keneş öğle vakitlerinde serbest bırakılmıştı. Keneş, Cumhurbaşkanı Erdoğana karşı yaptığı ve yazdığı hakaret dolu ifadelerinden dolayı gözaltına alındı. Keneş, serbest bırakıldıktan sonras tweet atarak Akarçeşmeyi tebrik etti.

Sevgi Akarçeşme kimdir?

Sevgi Akarçeşme, son 3 yıldır Todays Zaman ve Zaman gazetelerinde gazetecilik ve köşe yazarlığı yapmaktaydı. 1979 yılında İstanbulda doğan Sevgi Akarçeşme, Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi bölümünü burslu olarak tamamladı. Bilgi Üniversitesinden uluslararası ilişkiler, ABDde Temple Üniversitesinden ise siyaset bilimi yüksek lisans aldı. Akarçeşme, ABDde bulunduğu dönemde üniversitede asistan olarak görev yapmanın yanı sıra Washington DC merkezli bir düşünce kuruluşu olan Center for Strategic and International Studies (CSIS Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi)nin Türkiye masasında da çalıştı. Türkiyeye döndükten sonra Cumhurbaşkanlığında üç yıla yakın görev yapan Sevgi Akarçeşme, daha sonra Dışişleri Bakanlığına bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezinde (SAM) danışmanlık görevini yürüttü. 2012 yılında buradaki görevinden istifa eden Akarçeşme Todays Zamanda başladığı gazetecilik hayatına Zaman gazetesinde devam etti. haber7

Ana Sayfaya Git