Tokat'ta cenaze namazı ve nişan merasimi sonrasında en az 75 kişide virüs pozitif çıktı

Tokat'ta, cenaze ve nişan törenlerine katılan toplam 75 kişi, koronavirüs testlerinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alındı.

Haberler 01.07.2020 - 02:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tokatta, cenaze ve nian törenlerine katlan toplam 75 kii, koronavirüs testlerinin pozitif çkmas üzerine tedavi altna alnd.

Kent merkezine bal Ula köyü Keller mezrasnda, geçtiimiz hafta düzenlenen cenaze törenine katlan bir kii de koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine törene katlanlara Covid -19 testi yapld. 60 kiinin testi pozitif çkt. Geçen pazar günü de Pazar ilçesinde, aile arasnda düzenlenen nian törenine katlan 15 kii de koronavirüs tespit edildi.

Cenaze ile nian törenlerine katldktan sonra testleri pozitif çkan 75 kii, Tokat Devlet Hastanesinde tedaviye alnd. Filyasyon ekiplerinin temasllarn tespiti yönünde çalmalar sürerken, kentte daha önce l Hfzsshha Kurulu kararyla maske kullanm zorunlu hale getirilmiti.

VAL BALCI : SOSYAL MESAFEYE UYULMALI

Gazi Osman Paa Bulvar üzerinde esnaf ziyareti yapan Tokat Valisi Ozan Balc, Koronavirüsle mücadele konusunda ylgnla kaplmadan, ylmadan, azimle, akla, evkle çalmamz lazm. u ana kadar Tokatta çok güzel iler oldu. Bunu Cumhurbakanmz, Salk Bakanmz da ifade etti. Biz de ifade ediyoruz, maskenin taklmas lazm. Sosyal mesafeye uyulmas lazm. Hijyen kurallarna uyulmas lazm. Tokat u ana kadar bunu gayet güzel gerçekletirdi. u anda da gerçekletirmeye devam ediyor diye konutu.

Herkesin sal için maske taklmas gerektiini söyleyen Büra Babacan, Maske takmamak büyük bir risk tayor. Maske takmaya mecburuz. çünkü koronavirüs gözle görülmeyen küçük bir virüs olduu için neyle savatmz bilmiyoruz. O yüzden maske takmak zorundayz ve takmalyz dedi.

Mustafa Özdilek de Maske ile gezmek mecburiyetindeyiz. Ama baz vatandalar görüyorum, koluna, kulana takm. Böyle geziyor. Ama bu maske takmaya almamz lazm. Bu bizim günlük yaantmz oldu. Milletimizin çou maske takmaya alt. nallah geri kalan vatandamzn da almas lazm ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git