TOKİ sakinleri yağış mağduru

Diyarbakır'da TOKİ sakinleri her sağanak yağmur sonrası büyük mağduriyet yaşıyor

Haberler 03.04.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki gün akam saatlerinden itibaren etkili olan saanak ya, Diyarbakrn birçok noktasnda hayat olumsuz yönde etkiledi.

Diyarbakrda saanak yamur sonras olumsuz yönde etkilenen bir baka nokta da Memur-Sen TOK alan oldu.

Saanak yamur sonras Memur-Sen TOK alannda 8 binann kapc kat, site bahçesi, site içerisinde bulunan çocuk park ve kazan daireleri yamur sularna gömüldü.

Her saanak sonras Memur-Sen TOK alannn bir gölete dönütüünü belirten site sakinleri, yaadklar maduriyetin giderilmesi gerektiini söyledi.

Gün içerisinde yetkilileri birçok kez aradklarn belirten site sakinleri, birden fazla arama yapmalarna ramen olumlu bir netice alamadklarn söyledi.

MAALESEF BZLER KALE ALAN YOK

Yetkilileri birçok kez armalarna ramen dikkate alnmadklarn belirten Talaytepe Mahalle Muhtar Mehmet Emin Gül, Bizler DSKyi aryoruz gelen olmuyor. Büyükehir Belediyesini aryoruz ayn ekilde gelen yok. Maalesef bizleri kale alan yok. u an sadece Kayapnar Belediyesinden bir araç tahsis edilmi. Bizler yetkililere çözüm önerisi olarak birkaç alternatif sunuyoruz ama kabul etmiyorlar. Örnein; Yolu kazp suyu tahliye edeceiz diyoruz, Olmaz! diyorlar. Gelen suyu engellemek için yukarda set oluturacaz diyoruz, yine Olmaz! diyorlar. Kabul etmedikleri gibi çözüm için herhangi bir adm da atmyorlar. 8 tane kapc dairesi sular altnda. Kazan daireleri kullanlamaz hale geldi. Elektrikler u an yok. Yaanlan bu skntnn bir an önce giderilmesi gerekiyor. ifadelerini kulland.

U AN 8 DAREMZN KAPICI KATI KOMPLE SU ALTINDA

Diyarbakr Memur-Sen TOK Site Yönetim Müdürü brahim Bozkurt, u an TOK sitemizde sizlerin de gördüü gibi ciddi bir su baskn var. Sabah saat 12:00dan beri DSKyi aryoruz ilgilenen yok. u an 8 dairemizin kapc kat komple su altnda. Kazan dairelerimiz batm durumda. Yönetim binamz sular içinde. Yönetim binalarmzdaki bütün evraklar slanm bir ekilde. Saat 15.30 olmasna ramen DSKyi defalarca aramamza ramen hala gelen olmad. DSKden bize verilen cevap u: Diyarbakr ilinin her taraf ayn durumda. Hem personel hem de araç yetitiremiyoruz. Su tahliyesini maalesef u an yapamyoruz Buradaki bütün insanlar madur durumdadr. Bu maduriyetimizin en ksa sürede giderilmesini istiyoruz. eklinde konutu.

APARTMANDA BRKEN SUDAN DOLAYI çOCUKLARIM MAHSUR KALMI

Binada mahsur kalan çocuklarn almaya gidemediini belirten Celal Ta, Ben site sakinlerindenim. Apartmanda biriken sudan dolay çocuklarm mahsur kalm. Onlar almaya araba ile gittim; fakat yol ortasndan geri dönmek zorunda kaldm. çünkü arabamn içine hemen su doldu. Yaadmz bu soruna bir çözüm gerekiyor. Bu ekilde olmaz. Her k bu rezillii çekmek istemiyoruz. Elektrikler kesilmi, kazan dairelileri sular altnda kalm. Büyük bir maduriyet yayoruz. Bu maduriyetimizin derhal giderilmesini istiyoruz. dedi.

GEREKL YERLERE SÖYLEDK. MAALESEF SOMUT BR çÖZÜM ALAMADIK

TOK içerisinde biriken suyun çözümüne yönelik yukar alann önüne set çekilmesi veya gelen suyun yönünü baka yere verilmesi gerektiini belirten Mehmet nci, aksi durumda site alannda sularn her zaman birikeceini söyledi. nci, Halimiz ortadadr. Yamur sonras biriken su neredeyse birinci kata kadar yükselecektir. Elektrik jeneratörleri kullanlamaz hale geldi. Evlerimize biriken sudan dolay giremiyoruz. Yaadmz sknty gerekli yerlere söyledik. Maalesef somut bir çözüm alamadk. Yaadmz skntnn giderilmesi için yukardan gelen suyun önünün kesilmesi veya yönünün baka tarafa verilmesi gerekir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git