TOKİ sayesinde kiradan kurtuldular

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır'da yapımı tamamlanan 428 konutun hak sahipleri kura çekimiyle belirlendi. Çekilişte ev çıkan 2 yıllık evli Vedat Fidan, "TOKİ sayesinde kiracılıktan kurtulduk. Eşim rüyasında görmüştü, çok mutluyuz" dedi.

Haberler 12.01.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOK, merkez Kayapnar ilçesi Üçkuyu Mahallesindeki 2nci ve 3ncü bölgelerinde bulunan kura çekimi yapld. Kayapnar Cegerxwin Kültür Merkezinde yaplan kura çekimine bavuru yapan vatandalar katld. TOK yetkilileri ve noter huzurunda gerçekletirilen 428 konuta 716 kii bavuruda bulunurken, 210 adet 2+1, 205 adet 3+1, 13 adet 4+1 olmak üzere 428 konutun kura çekimleri yapld. Yllardr ev sahibi olma umudu tayan ve kurada ad çkan vatandalar büyük sevinç yaad.

KRACILIKTAN KURTULDUK

TOK sayesinde ilk kez konut sahibi olduunu belirten 2 yllk evli Vedat Fidan, çok mutlu olduunu ve kiraclktan kurtulduunu söyledi. Fidan, Buraya gelirken aklmda soru iaretleri vard. çkacak m, çkmayacak m? diye. çok ükür içimden bir ses çkacan söylüyordu. Eim rüyasnda görmütü, ans dedik rabbim yüzümüze güldü, ansmza çkt. 2 yldr kiracym 725 lira kira ödüyordum, çok ükür kirac olmaktansa kendi evimin kiracs oldum daha iyi dedi.

KIZIMIN ANSINA BAVURMUTUK, çIKTI

Kznn ansna bavuruda bulunduunu belirten 39 yandaki Medine Tanrkulu ise 30 yldr kirac olduunu söyledi. Yldrm, Daha önce de bavurmutum o zaman çkmad, imdi kzmn ansna bavurduk çkt. çok mutluyum 30 yldr kiracydm 5 çocuum var, sayelerinde ev sahibi olduk diye konutu.

HEYECANDAN KALBM DURACAK

10 yldr kirac olduunu aylk 750 lira kira ödediini aktaran 1 çocuk annesi Yasemin Surkentli da kurada ad açklannca çok mutlu olduunu ifade ederek, Mutluluumu anlatamam heyecandan kalbim duracak, hislerim kuvvetliydi, hissediyordum çok ükür çkt. Heyecandan eime bile haber veremedim ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git