TOKİ, Van'daki selzedeler için yeni evler yapacak

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Van'da meyana gelen sellerde evleri ağır hasar gören ve yıkılan vatandaşlara en kısa sürede yeni evlerin yapılarak teslim edileceğini belirtti.

Haberler 05.08.2021 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda selden etkilenen bölgelerde 3 gündür incelemelerini sürdüren Suver, afetin ilk anndan itibaren devletin tüm birimleriyle vatandalarn yannda olduunu söyledi.

Selden etkilenen vatandalar ziyaret ettiklerini, yaanan skntlar yerinde gördüklerini aktaran Suver, devletin imkanlarn seferber ederek yaralar en ksa zamanda saracaklarn belirtti.

HASARA URAYAN BNALAR YENDEN HYA EDLECEK

Vann perembe gününden bu yana sel afetine maruz kaldn aktaran Suver, u bilgileri verdi.

Cumhurbakanmzn talimatlaryla bölgeye intikal ettik. Üç gündür sel bölgesindeyiz. pekyolu, Gürpnar ve Bakale ilçelerinde incelemelerde bulunduk. Vatandalarmzla hemhal olduk, dertlerini dinledik, maduriyetleri yerinde gördük. Olay yerinde görmek ve incelemek çok faydal bir tespit çalmas oldu. Yaplan çalmalar neticesinde Bakalede 64, çaldranda 30, Özalpta 6 ar hasarl ev tespit edildi. Bu say kesin deil. Hasar tespit çalmalar devam ediyor. TOK en ksa sürede bu evleri yeniden ihya edip vatandalarmza teslim edecek. Yol ve suyun ak yönü konusunda çalmalarmz DS ile yürütülecektir. DS sahada çalmalarn sürdürüyor. çalmalarmz tespit mahiyetindedir. Tespitler sonucunda bir aylk ask süresi var. Ask süresi tamamlandktan sonra TOK marifetiyle burada hasara urayan binalar yeniden ihya edilecek, vatandalarmza teslim edilecektir.

DERE ISLAHI çALIMALARI BALATACAK

Kentte dere slah çalmalarnn da yaplacann altn çizen Suver, DS Genel Müdür Yardmcs Faruk Fratolu ile yaptmz çalmalarda mevsim deiikliinden dolay eski artlara uygun yaplan dere yataklarndaki perde beton duvarn yeterli olmad görüldü. Bunun yeterli hale getirilmesi için DS teknik çalmalarla buralarda yeni plan ve projeler hazrlayacak. artlara uygun yeni dere yataklarnn slah konusunda çalmalar balatacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git