Toplu taşımada büyük denetim!

Doğu ve Güneydoğu'da toplu taşıma araçlarında koronavirüs denetimi

Haberler 25.03.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca yaymlanan genelgeyle koronavirüs tedbirleri kapsamnda, ehir içi çalan toplu tama araçlarnda yolcu saysnn yarya indirilmesi ve araçlarda yolcularn güvenli mesafede oturmasna yönelik Diyarbakr, Mardin, Siirt ve Elazda denetim yapld.

Bakanlkça 81 il valiliine gönderilen, il ve ilçelerdeki tüm ehir içi ve ehirler aras çalan toplu tama araçlarnn araç ruhsatnda belirtilen yolcu tama kapasitesinin yüzde 50si orannda yolcu kabul etmesini ve araç içindeki yolcularn oturma eklinin, temas engelleyecek ekilde olmasn öngören genelgenin ardndan polis ve zabta ekipleri harekete geçti.

Türkiye genelinde olduu gibi Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde de denetimler gün boyu sürdü, kurallara uymayan oför ve yolculara uyarda bulunuldu.

- DYARBAKIR

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl ekipleri, ehir içi hizmet veren yolcu otobüsleri ve minibüslere yönelik denetim gerçekletirdi.

Kentin farkl noktalarnda denetim yapan ekipler, toplu tama araçlarn tek tek durdurarak yolcu saylarn ve yolcularn güvenli mesafede oturup oturmadn kontrol etti.

Öte yandan kentteki marketlerde de inceleme yapan zabta ekipleri, marketlerin çalma saatleri ve alveri yapan müteri saysna ilikin denetimde bulundu.

- MARDN

Mardin Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanlna bal ekipler, koronavirüsle mücadele kapsamnda, toplu tama araçlarnda denetim gerçekletirdi.

Zabta ekipleri, toplu tama araçlarn tek tek durdurarak, yolcu saylarn ve yolcularn güvenli mesafede oturup oturmadn kontrol etti. Ekipler, kurallara uymayan yolcular ve oförleri ikaz etti.

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, kent genelinde koronavirüse kar denetim, temizlik ve dezenfeksiyon çalmalarnn aralksz sürdüünü belirtti.

Vatandalarn koronavirüsten etkilenmemesi için tüm imkanlarn seferber edildiini ifade eden Yaman, unlar kaydetti:

Salk Bakanlmzn alm olduu kararlar ve çileri Bakanlmz tarafndan yaymlanan genelgeler çerçevesinde ekiplerimiz, hemehrilerimizin youn olarak kulland alanlar, kamu kurum ve kurulular, mahalle, sokak ve caddelerde dezenfeksiyon çalmalarna devam ediyor. Koronavirüsle mücadele kapsamnda hemehrilerimizi korumak ve salgnn yaylmasn engellemek amacyla uygulamada herhangi bir aksakla meydan verilmemesi için çalmalarn titizlikle yürüten ekiplerimiz denetimlerini de ara vermeksizin sürdürüyor.

Yaman, denetimlerde, Mardinlilerin uyarlar dikkate aldn ve genel olarak herhangi bir sknt olmadn gördüklerini aktard.

- SRT

Siirtte de l Emniyet Müdürlüü ekiplerince toplu tama araçlarnda denetim yapld.

çileri Bakanl tarafndan yaymlanan genelge kapsamnda denetim yapan Trafik Tescil ve Denetleme ube Müdürlüü ekipleri, ehir içi ve ehirler aras çalan toplu tama araçlarn denetledi.

Otobüslerin, kapasitelerinin yüzde 50si kadar yolcu kabul etmesine ilikin sürücü ve yolculara bilgilendirme yapan ekipler, yolcularn güvenli mesafede oturmasn da salad.

- ELAZI

Elaz Belediyesi zabta ekipleri, toplum tama araçlarnda gerçekletirdikleri denetimlerde çileri Bakanlnn yaymlad genelge kapsamnda oförleri ve yolcular bilgilendirdi.

Toplu tama araçlarnda da oförlerin, yaptklar anonslarla sk sk yolculara güvenli mesafede oturmalar konusunda uyarda bulunduu görüldü.

Evde kal çars dolaysyla Elazda toplu ulam araçlarnda younluk gözlenmedi.

Ana Sayfaya Git