Toplumun Temel Direği: Aile

Diyarbakır'da yaşayan Akgün ailesinin bireyleri, atıcılık sporunda elde ettikleri büyük başarıyla dikkati çekiyor.

Haberler 20.04.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 40 yl önce merkez Yeniehir ilçesinde önünden geçtii poligonun yöneticisinin yönlendirmesiyle atclk sporuna balayan Kadri Akgün, ksa sürede gösterdii baar sayesinde katld müsabakalar sonucunda Türkiye ampiyonu oldu. Onu izlemek için poligona gelen kardei Abdurrahman ise bir süre sonra balad atclkta Türkiye ampiyonluklar ve Balkan dereceleri elde etti, 2005 Akdeniz Oyunlarnda ateli tüfek brannda Türkiye rekoru krarak, organizasyonda üçüncülük elde etti.

ki aabeyine özenen Ömer Akgün ise adm att bu sporda çok daha büyük baarlar elde etti. Türkiyede düzenlenen çeitli turnuvalarda 99 kez derece elde eden Ömer, Bakü 2017 slami Dayanma Oyunlarnda altn madalya kazand. Ömer ayrca katld müsabakalarda 17 kez Türkiye rekoru krd, dünya ampiyonasnda dördüncü oldu.

KNC KUAK DA LGL

Akgün ailesinin atcla ilgisi ikinci kuakta da devam ediyor. Kadri, Ömer ve Abdurrahmann yan sra dier kardelerin çocuklar da atcla yöneldi. Bunlar arasnda yer alan Mehmet, Ali Yaar, Ylmaz, Meryem ve Esin milli sporcu olurken, daha küçük yataki Aras, ehmus ve Baver Akgün ise Türkiye Minikler Haval Tüfek ampiyonas ve Okul Sporlar Türkiye ampiyonasnda madalya ald.

ALE BREYLER POLGONA DA

Ayn zamanda Türkiye Atclk ve Avclk Federasyonu Haval ve Ateli Silahlar Asbakan olan milli antrenör Kadri Akgün, gençlik döneminde haval tüfek meraknn olduunu, önünden geçtii poligonun yöneticisi Mehmet Dursunun yönlendirmesiyle atcla baladn söyledi.

Ald eitimin ardndan çeitli illerde düzenlenen ampiyonalarda birincilik elde ettiini belirten Akgün, küçük kardei Abdurrahman ve Ömeri kötü alkanlk edinmemesi için beraberinde poligona getirdiini kaydetti.

Kendisine özenen kardelerinin daha büyük baarlara imza attn aktaran Akgün, öyle konutu:

Kardelerimin spora balamas planl programl deildi, heves edip, baladlar. Aile bireyleri okula balarken ayn zamanda poligona da geliyor. Yarmalarn bütün kategorisinde Akgün ailesinin bireyleri var. Biri üst klasmana geçince alttan gelen onun yerini dolduruyor. Sadece ailemiz deil ilgi duyan herkesi sporcu olarak yetitirdik. Baka illere yerleen yetitirdiimiz çok sporcumuz var. Akgün ailesi olarak milli takmda gururla yer aldk, alyoruz ve almaya devam edeceiz.

KIZIM GELP ATI YAPIYOR

Abdurrahman Akgün ise 9 yandayken aabeyi sayesinde poligon ile tantn, ardndan sporcu olarak Türkiye ampiyonu olduunu belirterek, Ben de onun yolunu izledim. Katldm ilk yarmada Türkiye üçüncüsü, ikincisinde Türkiye ampiyonu oldum, ardndan baarlar devam etti. Yaklak 19 yl aktif sporculuk yaptm, milli takmda yer aldm ve Balkan ampiyonasnda dereceye girdim. diye konutu.

Ardndan antrenör olduunu, eitim verdikleri arasnda kardei ve yeenlerinin yer aldn aktaran Akgün, unlar kaydetti:

Ailemizde 3 antrenör, 5 milli sporcu ve 3 genç sporcumuz var. Bunlar benim ve kardelerimin çocuklar. Eim hamileyken gelip, at yapyor. Yani çocuklarm anne karnnda bu ie balyor. 4 yandaki kzm gelip at yapyor. Akgün ailesi olarak marka olduk, bunun devam gelecek. Uluslararas yarmalarda bayramz dalgalandrmak onur verici bir durum. Tüfein resmini koluma yaptm.

17 TÜRKYE REKORU KIRDI

Ömer Akgün (38) ise aabeylerine özenerek balad atclkta uluslararas baar elde ettiini belirterek, unlar söyledi:

Kadri aabeyim antrenör, Abdurrahman aabeyim ise sporcuydu, onlara heveslenip, poligona gittim. Onlar çok dikkatlice izledim. 99 Türkiye derecem, 17 Türkiye rekorum var. 34 kez milli oldum, olimpik kadrodaym. çinde düzenlenecek dünya kupasna katlacam.

Meryem Akgün de babas Kadrinin yolunda giderek atcla baladn, u anda il antrenörü olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git