TPF: Market müşterilerini alışveriş saatleri konusunda uyardı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), Covid-19 salgını süresince müşterilerin market alışverişlerini daha rahat şekilde gerçekleştirmeleri için alışveriş saatlerini gün içine yaymamaları için uyardı.

Haberler 03.04.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TPFden yaplan açklamada, Türkiyenin 81 ilinde yer alan yerel marketlerde gerçekletirilen alverilerin saat 16.00-20.00 arasnda younlat belirtilirken, hem tüketicilerin ve çalanlarn sosyal mesafeyi koruyabilmeleri, hem de market çalanlarnn devaml olarak hijyenik ortam yapsn salayabilmeleri açsndan younlua mahal verilmemesi adna, alverilerin günün farkl saatlerine yaylarak gerçekletirilebilecei hatrlatld.

TPF Yönetim Kurulu Bakan Ömer Düzgün, 81 ilimizdeki yerel marketlerimizde, koronavirüs salgn sebepli zor artlar altnda çalan tüm üyelerimiz ve çalma arkadalarmz hizmet anlamnda bir destan yazyor. Kendilerine ne kadar teekkür etsek az dedi ve ekledi:

MARKETLERN ALIVER SAATLER

Bu dönemde hem halkmzn hem de çalanlarmzn salklarn göz önüne alarak bir dizi önlem alarak tavsiyelerde bulunduk. Son dönemde üyelerimizden aldmz bilgilere göre halkmz alverilerini 16.00-20.00 saatleri arasnda gerçekletiriyor. Hepimizin bildii üzere bu dönemde alnan önlemlerin en bata geleni sosyal mesafeyi korumaktr. Biz de hem bu önlemi daha yaygn ekilde uygulayabilmek hem de marketlerimizin dezenfektasyon ilemlerinin sürekliliinin sonuç olarak halkmza en salkl alveri ortamn salayabilmek için kendilerine alverilerini akamüstü saatlerinden çok günün farkl saatlerinde gerçekletirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu ekilde her anlamda sosyal mesafemizi koruyabileceimize ve bu dönemi en ksa sürede atlatarak normal artlara geri dönebilmeyi umuyoruz.

Ana Sayfaya Git