Trafik cezaları havadan tespitle geldi

Başkentte jandarma ekipleri, trafiğin yoğun olduğu güzergah ve kavşaklarda helikopterle trafik denetimi yaptı. Kural ihlali havadan belirlenen 67 sürücüye uygulama noktasında trafik cezası kesildi.

Haberler 13.10.2018 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn trafik kazalarn önleme amacyla balatt 100 günlük eylem plan kapsamnda helikopterle trafik denetimi gerçekletiren Jandarma Genel Komutanl ekipleri, kurallar ihlal ettii belirlenen sürücülere cezai ilem uygulad.

Havadan denetimlerde, kural ihlali yapanlar havadan tespit eden ekipler, bu araçlar uygulama noktalarna bildirdi.

Kontrol noktasndaki güvenlik güçleri de hem helikopterdeki ekipler tarafndan hem de drone yardmyla kural ihlali yapt tespit edilen sürücülere cezai ilem uygulad.

Denetimlerde, otoyol ve ehirler aras karayollarnda gözlenen sa erit veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ar tatlarn uygunsuz erit kullanm, tehlikeli erit deitirme-makas atma, hatal sollama, hz snrn ama, yakn takip ve karayolunda zorunlu haller dnda duraklamak/park etmek gibi ihlallerin önlenmesi bata olmak üzere ana arterlerde trafii aksatacak durum ve ihlallere daha hzl müdahale edilmesi amaçland.

Kural ihlali yapan sürücüler havadan tespit edildi

Havadan yaplan tespitlerde 67 araca, kural ihlalinden 15 bin 885 lira ceza uyguland. 23 araç trafikten men edildi, 835 araç kontrolden geçirildi.

Yetkililer, hava destekli denetimlerin, farkl gün ve saatlerde süreceini belirtti.

Ana Sayfaya Git