Trafik magandasına hapis cezası geliyor

Tehlikeli araç kullananlara bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmedilebilecek. Alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullananların cezası ise yarı oranında artırılacak. Silahla havaya ateş edenlere iki yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek

Haberler 12.04.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tehlikeli araç kullanarak trafik güvenliini tehlikeye düürenlere bir yldan 3 yla kadar hapis cezas verilecek.

Adalet Bakanlnca hazrlanan ve ilerleyen günlerde TBMMye sevk edilmesi beklenen Kanun Tasars taslann yasalamasyla, trafikte tehlikeli araç kullananlara verilecek hapis cezasnn oran artrlacak.

Taslan yasalamasyla, Türk Ceza Kanununun 179. maddesinde trafik güvenliini tehlikeye sokma suçuna yönelik yer alan, Kara, deniz, hava veya demiryolu ulam araçlarn kiilerin hayat, salk veya mal varl açsndan tehlikeli olabilecek ekilde sevk ve idare eden kii, 3 aydan 2 yla kadar hapis cezas ile cezalandrlr. hükmünde deiiklik yaplacak.

HAPS CEZASI GELYOR

Trafik kazasna neden olmasa bile kendisi veya bakalar için tehlikeli bir biçimde araç kullananlara verilecek cezann alt snr 3 aydan bir yla çkartlacak. Yaplacak artla cezann 2 yl olan üst snr ise 3 yla yükseltilecek. Böylece, tehlikeli araç kullananlara bir yldan 3 yla kadar hapis cezas verilebilecek.

Öte yandan alkol ve uyuturucu madde etkisi altndayken araç kullananlarn cezas da yar orannda artrlacak.

DÜGÜN MAGANDALARI DA

Buarada, genel güvenlii tehlikeye sokacak ekilde silahla ate edenlere verilen hapis cezalarnda art yaplacak.

Taslan yasalamasyla, Türk Ceza Kanununun (TCK) 170. maddesinde genel güvenliin kasten tehlikeye sokulmas bal altnda yer alan Kiilerin hayat, sal veya mal varl bakmndan tehlikeli olacak biçimde ya da kiilerde korku, kayg veya panik yaratabilecek tarzda silahla ate eden veya patlayc madde kullanan kii, 6 aydan 3 yla kadar hapis cezas ile cezalandrlr. hükmünde deiiklie gidilecek.

Böylece, cezann 6 ay olan alt snr iki yla, 3 yl olan üst snr ise 5 yla çkartlacak.

Düünlerde ve halkn youn bulunduu çeitli yerlerde havaya ate ederek genel güvenlii tehlikeye sokanlara bu madde kapsamnda ceza verilecek. Bu çerçevede, magandalara yönelik iki yldan 5 yla kadar hapis cezasna hükmedilebilecek.

KURUSIKIYLA ATE ETMEKDE SUç

Öte yandan kamuoyunda kurusk olarak bilinen ses ve gaz fiei atabilen silahlarla ate ederek genel güvenlii tehlikeye düürme de suç kapsamna dahil edilecek.

Bu düzenlemeyle de kurusk silahla ate edenlere iki yldan 3 yla kadar hapis cezas verilecek.

Ana Sayfaya Git