Trafik sigortası ve DASK prim ödemeleriyle ilgili flaş düzenleme

Türkiye Sigorta Birliği, trafik sigortası ve DASK poliçe prim ödemelerinde taksit sayısının 3'ten, 5'e çıkarıldığını açıkladı.

Haberler 11.04.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSBden yaplan açklamada, Genel uygulamada DASK ve Zorunlu Trafik sigortalarnda prim ödemeleri pein veya kredi kartna genellikle 3 taksit eklinde tahsil edilmektedir. Üye irketlerin Nisan ayndan itibaren düzenlenecek Zorunlu Trafik Sigortas ve DASK poliçe primlerini kredi kartna 5 taksit olacak ekilde tahsili tavsiye edilmektedir denildi ve u öneriler yapld:

DASK ÖDEMELER

Bankalarn/kredi kurulularnn kredilerini yeniden yaplandrmas/geri ödemelerin ertelenmesine yönelik aldklar önlemlerle uyumlu olarak; hayat sigorta irketlerinin, bireysel kredilerle balantl olarak akdedilmi olan hayat sigortalar kapsamndaki riskler için, kredi süresinin uzad poliçelerde erteleme süresi boyunca teminat vermeye devam etmeleri tavsiye edilmektedir.

Sigortallarn Nisan ay ve devam eden sigorta prim tahsilatlarnn ek maliyet alnmadan bir ay ertelenmesi tavsiye edilmektedir.

Salk sektöründe hizmet veren salk çalanlarna destek olabilmek gayesi ile sigorta ürünlerinde prim indiriminde bulunulmas tavsiye edilmektedir.

Ana Sayfaya Git