Trafo patladı esnaf mağdur oldu

Batman’da şehir merkezinde sıcak hava nedeniyle trafo patlarken esnaf, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını belirtiyor.

Haberler 21.08.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda ar scaklarn etkisiyle elektrik direindeki bir trafonun patlamas sonucu alev ald. Sk sk trafonun patlayp elektriklerinin kesildiini belirten esnaf, yaanan duruma tepki gösterdi.

Meydan Mahallesi Raman Caddesi üzerinde bulunan elektrik direindeki trafoda, ar scaklarn etkisiyle patlama meydana geldi. Patlamann ardndan trafoda yangn çkt. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve DEDA ekipleri intikal etti. DEDA ekibi olas bir faciaya kar elektrii keserken yangn, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altna alnd. Olay an ise çevredeki vatandalar tarafndan korkuyla izlendi. Trafonun patlamas nedeniyle çar esnaf saatlerce elektriksiz kalarak zor anlar yaad.

Trafonun patlamasnn ardndan elektrikleri kesilen esnaf, ylda birkaç kez trafolarnn patladn belirterek duruma tepki gösterdi.

ESNAF ACILAR çNDE

yapamamann skntsn yaarken elektrik kesintileriyle de zor durumda kaldklarn belirten çar esnafndan Murat Baryank, Müteahhitlerin yapt bu trafolar sözde yeni trafolardr. u trafolar 6 ayda bir her hafta yanyor. Esnaf aclar içinde. 500 lira fatura öderken elektriksiz kalyoruz. ikyetçiyiz. Srf elektrik kesiliyor diye i yapamyorum. Scaklardan dolay i yapamyoruz, elektrik de kesilince tamamen bunalyoruz. diye konutu.

YILDA 3-4 DEFA BU EKLDE YANGIN çIKIYOR

Her elektrik kesintisinde madur olduklarn aktaran bir dier esnaf Edip imek, Ylda en az 3-4 defa bu ekilde yangn çkyor. Dükknm kapatmak zorunda kalyorum. Dükknmda yaklak 200 bin liralk mal var ve dükknm u an tehlike altndadr. Dükknm yanarsa kim benim zararm karlayacak? Madur durumdayz. Her yangn çktnda dükknm terk etmek zorunda kalyorum. Yetkililerin bu duruma el atmasn istiyoruz. dedi

Ana Sayfaya Git