Trakya'da "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programları düzenlendi

Edirne ve Tekirdağ'da Mekke'nin fethi kutlandı.

Haberler 31.12.2023 - 22:00 Son Güncelleme : 01.01.2024 - 00:16

Edirnede Valilik himayelerinde İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde Mekkenin Fethi ve Kudüs Gecesi programı gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezindeki etkinlik Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, yaptığı konuşmada Mekkenin fethinde münferit durumlar dışında kan dökülmediğini söyledi.

Hazreti Muhammedin önce gönülleri fethettiğini belirten Akkuş, Mekkeliler bize ne yapacaksınız? diye sorduğunda efendimiz hepsini serbest bırakmıştır. Fetih ruhu budur. Fetih ve işgal arasındaki fark budur. Fetih yaşatmak içindir, işgal öldürmek içindir. Fetih ihya etmek içindir, işgal intikam almak içindir. Fetih inşirah getirmek içindir, işgal yürekleri sineleri daraltmak içindir. Müslümanlarla onların farkı buradadır. dedi.

Akkuş, Mekkenin de Kudüsün de Müslümanlar için değerli olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu da Mekkenin fethi dolayısıyla etkinliği düzenlediklerini ancak bu vesileyle Filistinlilerin acılarını paylaşmak için bir araya geldiklerini dile getirdi.

Başoğlu, İsrailin katliama devam ettiğini ve istiklal şairi Mehmet Akif Ersoyun deyimiyle medeniyet denilen tek dişi kalmış canavarın yaşananlara sessiz kaldığını söyledi.

Bu arada Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi tarafından Halk Eğitim Merkezinde Mekkenin Fethi ve Kudüs Gecesi programı düzenlendi.

Etkinlik, İstiklal Marşının okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, programda yaptığı konuşmada Mekkenin fethinin İslam tarihi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Fetih ile işgal arasındaki farkın iyi anlaşılması gerektiğini belirten İriş, Fetih, hakkın yaşanmasına mani olan engellerin kaldırılmasıdır. Mekkenin fethi de şirkin ortadan kaldırılması, gönüllerin hakka açılmasının en büyük sembolüdür. dedi.

Program öğrencilerin gösterileri ve şiir dinletisiyle sona erdi.

Tekirdağda da Mekkenin fethinin 1393üncü yılı dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde Mekkenin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı gerçekleştirildi.

İstiklal Marşının okunması ve Kuran Kerim tilavetiyle başlayan program, çocukların hazırladığı gösterilerin sunulmasıyla devam etti.

Yazar Ömer Aydının sunumunun ardından program sona erdi.

Ana Sayfaya Git