Tropik 'Ejder Meyvesi' Satarak Yılda 160 Bin Lira Kazanıyor!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde serasında 'Ejder meyvesi' olarak bilinen 'Pitaya' yetiştiren üretici, hasadına başladığı ürünlerin tanesini 15 liradan satıyor.

Haberler 24.07.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyrebucak Mahallesinde yaayan Mahmut Yüksel, internette gördüü Pitaya meyvesini aratrarak ekmeye karar verdi. Dondurma imalat, salata ve ilaç sanayisinde kullanlan, arl 300 gramdan bir kilograma kadar çkabilen tropikal meyveyi 6 dönümlük alanda yetitirerek hasadna balayan Yüksel, ürünlerin tanesini 15 liradan satyor.

Yüksel, gazetecilere yapt açklamada, bu ylki kazancnn 160 bin lira civarnda olacan tahmin ettiini söyledi.

Meyvenin fidesini Mersinden temin ettim. diyen Yüksel, unlar kaydetti: Meyve, ilaç ve kimyasal gübre olmadan tamamen organik yetiiyor. çiftçinin fazla masraf yapmadan kazanç elde edebilecei bir bitkiymi. Geçen yl bir dönüm araziye ekmitim, bu yl ise 6 dönüm alana diktim. Daha önce seraya salatalk ve domates ekiyordum. Her gün bakm yapmak gerekiyordu.

Pitayann bakm çok kolay. Akdeniz bölgesindeki çiftçilere tavsiye ediyorum. Gazipaa Ziraat Odas Bakan Yusuf çelik de ilçenin her türlü tropik meyveyi yetitirmeye uygun olduunu söyledi. Meyvenin Gazipaada yaygnlamaya baladna dikkati çeken çelik, Alternatif ürünleri her zaman çiftçilere tavsiye ediyoruz. Bu meyve ilaçsz, gübresiz, örtü altnda bir tek su verilerek yetiiyor. Pazar da var. diye konutu.

Ana Sayfaya Git